Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Парламент запровадив адміністративну відповідальність за “колорадську” стрічку

Влада 6755 переглядів

Опубліковано - 16.05.2017 17:59 | Всі новини | Версія для друку

Парламент запровадив адміністративну відповідальність за “колорадську” стрічку
Парламент запровадив адміністративну відповідальність за “колорадську” стрічку
Верховна Рада ухвалила законопроект 2987 про доповнення Кодексу України про адміністративні правопорушення пунктом про заборону виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки.

Відповідне рішення підтримали 238 депутатів.

Зокрема, статтю 173 Кодексу пропонується доповнити п. 3 "Виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки". Згідно з запропонованими змінами, публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення тягне за собою штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів з конфіскацією стрічки або предметів, що містять її зображення. Якщо порушення вчинене повторно протягом року, то штраф становитиме від 150 до 300 мінімумів або адмінарешт на строк до 15 діб.

Положення цієї статті не застосовуються у випадках, передбачених частиною третьою статті 4 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Як ідеться в пояснювальній записці, георгіївська стрічка стала в Україні символом російської окупації та агресії. Вона має вигляд смужки з трьома чорними і двома жовтими (або помаранчевими) смугами.

"Прийняття проекту Закону України сприятиме посиленню охорони громадського порядку, уникнення провокацій з використанням георгіївської (гвардійської) стрічки. При цьому будуть забезпечені права осіб, які мають законне право на використання гвардійської стрічки та її зображення (наприклад, ветерани, нагороджені Орденом Слави)", - вказують автори.

Ініціатором законопроекту виступив нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко, який ще в 2015 році виступав за заборону георгіївських стрічок на законодавчому рівні.

Нагадаємо, у 2015 році георгіївську стрічку негласно оголосили поза законом у Білорусі. Влада країни в "добровільно-примусовому" порядку рекомендувала використовувати червоно-зелену стрічку кольорів прапора Білорусі, прикрашену цвітом яблуні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.