Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російське МЗС непокоїть як суверенна Молдова розміщає митно-прикордонні пункти

Імперія «Совок» 5235 переглядів

Опубліковано - 20.07.2017 18:51 | Всі новини | Версія для друку

Російське МЗС непокоїть як суверенна Молдова розміщає митно-прикордонні пункти
Російське МЗС непокоїть як суверенна Молдова розміщає митно-прикордонні пункти
Росія висловлює жаль через офіційний запуск попередніми днями спільного українсько-молдовського прикордонно-митного пункту пропуску «Кучурган» на придністровській ділянці кордону між Україною і Молдовою, заявив чільний речник Міністерства закордонних справ Росії.

За словами заступника директора департаменту інформації і преси МЗС Артема Кожина, цей крок Кишинева і Києва був вчинений без консультацій із Тирасполем, і таким чином було проігнороване занепокоєння Придністров’я.

За його словами, Росія як гарант і посередник щодо придністровського врегулювання «виступає проти появи нових подразників у відносинах між Кишиневом і Тирасполем».

Посадовець при цьому навів позицію придністровських сепаратистів, які стверджують, що запровадження дієвого контролю за експортно-імпортними операціями цього регіону Молдови «несе загрозу поновлення повної блокади регіону» і призвести до значних економічних втрат для нього.

Позиції Молдови і України, а також Європейського союзу, який фінансував створення пункту, речник МЗС Росії при цьому не навів.

У понеділок, 17 липня, офіційно почав роботу спільний молдовсько-український пункт прикордонного й митного контролю «Кучурган», розташований на території України, поруч із сепаратистським Придністровським регіоном Молдови. В урочистій церемонії з цієї нагоди взяли участь президент України Петро Порошенко і прем’єр-міністр Молдови Павел Філіп. Проект реалізували за підтримки Європейського союзу.

Сепаратисти і Росія, яка їх підтримує, заявили про «блокаду» непідконтрольного наразі Кишиневу регіону. У Молдові й Україні наголосили у відповідь, що рішення стосовно режиму державного кордону ухвалюють Кишинів і Київ, а не сепаратисти й сторонні держави, і що новий режим лише сприятиме процедурі перевезення вантажів і проїздові людей і автотранспорту, а також відновить експортно-імпортні операції з підакцизними товарами без застосування обмежень і заборон.

Придністров’я, значною мірою російськомовний сепаратистський регіон Молдови, ще в радянські часи, 1990 року, односторонньо проголосив «незалежність» від решти Молдови. Після короткої війни 1992 року за підтримки базованих у регіоні російських військ Придністров’я остаточно вийшло з-під контролю Кишинева. Самопроголошеної «незалежності» Придністров’я не визнав ніхто в світі, але регіон має постійну й істотну підтримку Росії – економічну, політичну й військову. На придністровській ділянці українсько-молдовського кордону через фактичну відсутність контролю Кишинева виникали ризики незаконного переміщення товарів і пов’язаної з цим корупції.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.