Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НАТО вважає підозри щодо масштабів “Заходу-2017” виправданими

Світ навколо нас 5004 перегляди

Опубліковано - 22.09.2017 14:25 | Всі новини | Версія для друку

НАТО вважає підозри щодо масштабів “Заходу-2017” виправданими
НАТО вважає підозри щодо масштабів “Заходу-2017” виправданими
Масштаби і географія маневрів виявилися більшими, ніж було заявлено спочатку. У ході навчань відпрацьовувався великий міждержавний конфлікт, заявили в НАТО.

У Північноатлантичному альянсі (НАТО) впевнені, що підозри щодо масштабу російсько-білоруських навчань "Захід-2017" були виправданими. "Для повної оцінки потрібно кілька тижнів, але вже зараз зрозуміло, що масштаб і географічне охоплення навчань "Захід-2017" виявилися істотно більшими від початкових заяв (Москви і Мінська. - Ред.)", - повідомила речниця НАТО Оана Лунгеску газеті Süddeutsche Zeitung у четвер, 21 вересня.

За її словами, ці маневри проходили не тільки на території Білорусі, Калінінграда, Ленінградської області та в акваторії Балтійського моря, як анонсувалося перед початком навчань. Одночасно "істотні" навчання проходили в Арктиці, на Далекому Сході, в Чорному морі неподалік від кордону з Україною, а також в Абхазії, причому представники російської влади офіційно пов’язували деякі з них з маневрами "Захід-2017", додала Лунгеску.

У Північноатлантичному альянсі вважають, що навчання "Захід-2017" імітували "очевидно великий конфлікт між державами" і що в них був задіяний "повний спектр російських і білоруських озброєнь", включаючи військовий флот, підводні човни, винищувачі, танки, артилерію та міжконтинентальні балістичні ракети.

У НАТО вважають, що в маневрах РФ і Білорусі насправді брали участь набагато більше військовослужбовців, ніж було офіційно оголошено. Раніше Мінськ і Москва повідомляли про 12700 військових. В Альянсі поки не називають конкретних цифр, але говорять про "декілька десятків тисяч солдатів", задіяних в "Захід-2017". Віденський документ ОБСЄ зобов’язує країни-організатори військових маневрів допустити на них іноземних спостерігачів, якщо чисельність особового складу перевищує 13 тисяч осіб.

Навчання "Захід-2017" відбулись з 14 по 20 вересня. Перед їх початком Москва запевнила НАТО, що маневри носять виключно оборонний характер.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.