Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хто диригує в Мінську? Путін чітко дав зрозуміти, від кого залежить доля бранців

Імперія «Совок» 5030 переглядів

Опубліковано - 15.11.2017 18:24 | Всі новини | Версія для друку

Хто диригує в Мінську? Путін чітко дав зрозуміти, від кого залежить доля бранців
Хто диригує в Мінську? Путін чітко дав зрозуміти, від кого залежить доля бранців
Лідер громадського руху “Український вибір” Віктор Медведчук зустрівся зі своїм кумом президентом Росії Владіміром Путіним і обговорив питання обміну заручників на Донбасі.

Про це повідомляє 15 листопада РИА "Новости".

Російське видання зазначає, що Медведчук повідомив, що Україна готова звільнити понад 300 осіб в рамках обміну полоненими на Донбасі, а Київ в свою чергу чекає від ОРДЛО звільнення понад 70 осіб до Нового року.

"... Сьогодні готові до обміну велика кількість людей, і Україна сьогодні готова звільнити 306 осіб, розраховує на звільнення Донецьком і Луганськом 74 осіб, і це можна було б зробити до новорічних і різдвяних свят", - цитує Медведчука агентство.

Також повідомляється, що Путін "підтримав пропозицію Медведчука про обмін полоненими" між Україною і ОРДЛО пообіцяв "особисто обговорити це питання з керівниками невизнаних республік".

"Я зроблю все, що від мене залежить, переговорю з керівництвом і Донецької республіки, і Луганській республіки. Сподіваюся, щось, що ви пропонуєте, буде реалізовано", – заявив Путін.

За словами Медведчука, "сьогодні рівно 14 місяців як не проходять обміни".

"Причина такої ситуації полягає в тому, що згідно з Мінськими угодами обміни повинні здійснюватися за формулою "всіх на всіх", – заявив він.

На думку Медведчука "в України на сьогоднішній день виникли складності виконання цього принципу, вони полягають в тому, що об’єктивно згідно з чинним законодавством в цей час не можна реалізувати цей принцип по відношенню до всіх, в першу чергу по відношенню до тих, хто притягнений за особливо тяжкі злочини".

Як відомо, процес обміну заручниками був заблокований після заяви президента РФ Владіміра Путіна про принцип "всіх на всіх".

Українська сторона неодноразово висловлювала готовність передати бойовикам для обміну заручниками більше 3 сотень людей, але бойовики ОРДЛО зривають обмін, пред’являючи необґрунтовані вимоги. Наприклад - звільнення 42 осіб, які не мають ніякого відношення до подій на Донбасі.

Також в списку представників ОРДЛО - ті, хто скоїв тяжкі злочини проти України, в тому числі важкі вбивства.

Як відомо, зараз Медведчук від імені України бере участь в мінських переговорах по Донбасу. За інформацією УП, Медведчук був залучений до обміну заручниками з подачі підконтрольних Кремлю бойовиків.

Кум Владіміра Путіна вважає, що його відносини з російським президентом йдуть на користь відносинам України і Росії.

Медведчук відомий своєю проросійською позицією. Він виступає проти вступу України в ЄС і НАТО, а також за союз з РФ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.