Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Заручники Кремля. У чому в Росії обвинувачують Сущенка

Імперія «Совок» 4991 перегляд

Опубліковано - 20.11.2017 14:13 | Всі новини | Версія для друку

 Заручники Кремля.  У чому в Росії обвинувачують Сущенка
Заручники Кремля. У чому в Росії обвинувачують Сущенка
Обвинувачення проти українського журналіста Романа Сущенка, якого в Росії підозрюють в шпигунстві, ґрунтується на двох зустрічах з однією людиною, розповів його адвокат Марк Фейгін.

Напередодні чергового суду щодо продовження затримання українського журналіста Романа Сущенка в Росії, його адвокат Марк Фейгін розповів DW про факти, на яких ґрунтується звинувачення проти нього. "Справа містить державну таємницю, але є деякі цікаві факти. Втім, вони не мають доленосної ролі. Основна фабула зводиться до двох епізодів спілкування Романа Сущенка з однією і тією ж людиною, а також епізодичному спілкуванні в інтернеті", - розповів DW Фейгін.

Як повідомлялося раніше, Сущенка обвинувачують у шпигунстві. "За версією слідства він намагався вияснити питання можливого вторгнення Росії в Україну. Нічого більше. Із заяв ФСБ складалося враження, що він Джеймс Бонд, який брав участь у перестрілках, спускався на парашуті, і тут відбувається якась підпільна війна спецслужб. Але там нічого такого немає", - говорить адвокат.

Нагадаємо, що на початку листопада Федеральна служба безпеки (ФСБ) РФ завершила розслідувати кримінальну справу щодо Романа Сущенка. За словами адвоката, основний суд по цій справі має відбутися в січні, але буде залежати від графіка суду та новорічних свят. Родину Сущенка не пустять на засідання суду. "В ньому можуть брати участь тільки учасники процесу: обвинувачення, захист, сам підзахисний та охорона", - говорить Марк Фейгін.

Співробітники ФСБ затримали українця в жовтні 2016 року в Москві. Російська контррозвідка підозрює журналіста у шпигунстві. ФСБ називає Сущенка співробітником головного управління розвідки міноборони України. Втім, Сущенко працював кореспондентом інформагентства "Укрінформ" у Парижі та шість років проживав на території Франції. Сторона захисту пояснює, що він неодноразово відвідував Росію і під час затримання перебував там із особистих мотивів, оскільки має в цій країні родичів.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.