Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Нафтогаз» виграв арбітраж у «Газпрому»

Газоват 6010 переглядів

Опубліковано - 22.12.2017 14:28 | Всі новини | Версія для друку

«Нафтогаз» виграв  арбітраж у «Газпрому»
«Нафтогаз» виграв арбітраж у «Газпрому»
Сьогодні Трибунал при Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольму повністю відхилив вимоги ПАТ «Газпром» за положенням «бери або плати» на суму 56 млрд дол. за 2009-2017 роки.

Про це повідомляє Департамент з корпоративних комунікацій Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

НАК «Нафтогаз України» домоглася зменшення майбутніх обов’язкових річних обсягів закупівлі газу у Газпрому більш, ніж у 10 разів у відповідності до фактичних потреб у імпорті газу.

Ціна газу, отриманого Нафтогазом у 2 кварталі 2014 року, знижена на 27% – з 485 дол./тис. куб. м до 352 дол./тис. куб. м.

Завдяки перегляду контрактної ціни Нафтогаз зекономив 1,8 млрд дол. на закупівлі газу, придбаного у 2014-2015 роках.

Арбітражний суд визнав недійсними кабальні положення контракту, привівши його у відповідність до ринкових європейських стандартів.

Нафтогаз оцінює загальний позитивний ефект рішень арбітражу більш ніж у 75 млрд дол. за весь термін дії контракту на поставку газу.

Нафтогаз вимагає до 16 млрд дол. у арбітражі за транзитним контрактом. Дане рішення суду очікується 28 лютого 2018 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.