Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. Хакери поширили банківський вірус через один з українських сайтів

Світ навколо нас 4419 переглядів

Опубліковано - 10.01.2018 19:50 | Всі новини | Версія для друку

Кібервійна. Хакери поширили банківський вірус через один з українських сайтів
Кібервійна. Хакери поширили банківський вірус через один з українських сайтів
Хакери використали сайт українського розробника бухгалтерського ПО Crystal Finance Millennium (CFM) для поширення банківського вірусу ZeuS, який пошкодив понад три тисячі комп’ютерів.

Про це повідомляє компанія Cisco Talos, яка спеціалізується на кібербезпеці, пише AIN.

Зазначається, що кампанія проводилася ще в серпні 2017 року, серед постраждалих в основному компанії з США і України. Повідомляється, що найбільше заражених систем серед абонентів провайдера "Укртелеком".

Фахівці порівняли атаку "трояна" ZeuS з атакою NotPetya, яка розповсюджувалась через бухгалтерські програми українського розробника M.E.Doc.

На відміну від NotPetya, ZeuS поширюється не через вразливий сервер, а через сайт компанії CFM.

"Жертв заражали по електронній пошті. У листах містився ZIP-архів з файлом JavaScript, який працював як завантажувач, через який шкідливий вірус надходив в систему з домену, пов’язаного з сайтом CFM. Опинившись на комп’ютері, вірус активовував перманентний сплячий режим, в іншому випадку створювався запис реєстру для забезпечення виконання при кожному запуску системи", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що далі програма намагалася підключитися до різних C & C-серверів.

"У рамках розслідування інциденту фахівці зафіксували 11 925 626 спроб зв’язатися з сервером від 3216 унікальних IP-адрес", – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, 27 червня в Україні сталася масштабна хакерська атака, внаслідок якої невідомим вірусом уражено українські банки, державні та комерційні підприємства. За даними СБУ, переважна більшість інфікувань операційних систем відбувалася через відкриття шкідливих додатків (документів Word, PDF-файлів), які були надіслані на електронні адреси багатьох комерційних та державних структур. Кіберполіція та Служба безпеки надали рекомендації щодо захисту від вірусу. Крім того, у низці країн Європи та Азії, а також у Росії теж заявили про втручання хакерів.

Як повідомлялося раніше, 28 червня у США розпочали розслідування масштабної атаки вірусу-здирника Petya.

29 червня Компанія Microsoft підтвердила інформацію про те, що масові кібератаки проти України спричинила програма для звітності та документообігу M.E.doc.

5 липня у МВС заявили про зупинку другого етапу кібератаки Petya.А.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.