Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США вдалося зупинити експортні угоди Росії на 3 мільярди доларів

Світ навколо нас 3977 переглядів

Опубліковано - 21.02.2018 17:54 | Всі новини | Версія для друку

США вдалося зупинити експортні угоди Росії на 3 мільярди доларів
США вдалося зупинити експортні угоди Росії на 3 мільярди доларів
Сполученим Штатам Америки вдалося зупинити російські експортні угоди на суму понад три мільярдів доларів, заявила представник Державного департаменту США Гедер Науерт.

Припинення таких угод, по суті, є покаранням, заявила вона на брифінгу 20 лютого. За словами Науерт, це означає, що в російську скарбницю надходить менше грошей, що у Вашингтоні вважають успіхом «у справі притягнення Росії до відповідальності».

У Вашингтоні задоволені тим, що деякі країни припинили закупівлі деяких російських товарів і матеріалів, сказала представник Держдепартаменту.

Міністерство фінансів США видало 29 січня документ із потенційними об’єктами можливих санкцій США проти росіян, які мають тісні контакти з президентом Росії Владіміром Путіним. Цей список раніше назвали у пресі «кремлівським звітом». Він, зокрема, включає 114 високопосадовців Росії та 96 «олігархів» у відкритій частині звіту і ще невідому кількість у засекреченій.

Звіт був представлений Конгресові США, як того вимагає закон «Про протидію супротивникам Америки з допомогою санкцій» (CAATSA). Серед фігурантів «списку олігархів» є російські бізнесмени Алішер Усманов, Роман Абрамович, Сулейман Керімов, засновник «Лабораторії Касперського» Євгєній Касперський, Пьотр Авен і Владімір Потанін, Аркадій і Боріс Ротенберги, Геннадій Тимченко та Олєг Тіньков.

6 лютого американське ділове видання Bloomberg писало, що російські олігархи з переліку оприлюдненої 29 січня доповіді починають стикатися з додатковими перевірками деяких фінансових трансакцій.

Міністр фінансів США Стівен Мнучин після оприлюднення доповіді заявив, що частина людей із цього списку згодом опиниться під санкціями.

У 2014 році США запровадили санкції проти Росії через анексію українського Криму і агресію на сході України. Пізніше санкційні списки неодноразово розширювалися.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.