Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Газова війна 3.0. ЄС готовий бути посередником в газовій суперечці України і Росії

Газоват 6553 перегляди

Опубліковано - 2.03.2018 15:26 | Всі новини | Версія для друку

Газова війна 3.0. ЄС готовий бути посередником в газовій суперечці України і Росії
Газова війна 3.0. ЄС готовий бути посередником в газовій суперечці України і Росії
Європейська комісія була проінформована українською владою про можливу надзвичайну ситуацію у зв’язку зі зменшенням поставок газу з боку Газпрому і готова почати переговори зі сторонами.

Про це заявила речниця Європейської Комісії Анна-Кайза Ітконен під час брифінгу в Брюсселі.

«Ми серйозно ставимося до такого занепокоєння наших українських партнерів і ми готові працювати з українською та російською владою», - сказала представник ЄК.

Вона розповіла, що віце-президент Єврокомісії з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчовіч вчора, 1 березня, мав розмову з главою МЗС України Павлом Клімкіним, в якій українська сторона попросила почати консультації з приводу врегулювання проблеми.

«ЄС готовий сприяти таким перемовинам, якщо є відповідний запит від обох сторін», - сказала Ітконен, додавши, що сьогодні Шефчовіч проведе консультації з міністрами енергетики України і Росії.

Як повідомлялося, в Україні до 7 березня запровадили національний план дій в енергетиці щодо обмеження споживання природного газу. Це сталося після зменшення подачі палива з боку Росії. Також Кабінет міністрів України доручив навчальним закладам повністю зупинити роботу до 6 березня.

* * *

28 лютого компанія НАК «Нафтогаз України» повідомила про перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським газовим монополістом, компанією «Газпромом» у суперечці щодо компенсації за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту. «Газпром» заявив про незгоду з рішенням Стокгольмського арбітражу.

У компанії «Укртрансгаз» заявили 1 березня про низький тиск у магістральних газопроводах на вході в українську ГТС і додали, що падіння тиску на вході системи ускладнює його транзит і споживання. Російська сторона наразі це не коментувала.

Україна 1 березня надіслала ноту ЄС, в якій попередила про відмову Росії виконувати рішення Стокгольмського арбітражу щодо компенсації за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту, повідомила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.