Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Кремлі готують відповідь Великобританії

Імперія «Совок» 4528 переглядів

Опубліковано - 14.03.2018 20:03 | Всі новини | Версія для друку

У Кремлі готують відповідь Великобританії
У Кремлі готують відповідь Великобританії
Міністерство закордонних справ Росії розкритикувало заяву прем’єра Великої Британії Терезу Мей щодо заходів проти Москви через отруєння в британському Солсбері колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки Юлії і заявило про підготовку заходів у відповідь.

«Замість того, щоб завершити власне розслідування, задіяти встановлені міжнародні формати й інструменти, в тому числі в рамках Організації із заборони хімічної зброї, до чого ми були готові, британський уряд зробив вибір на користь конфронтації з Росією. Очевидно, що пішовши на односторонні і нетранспарентні методи розслідування цього інциденту, британська влада в черговий раз спробувала розв’язати огульну антиросійську кампанію. Зрозуміло, наші заходи не змусять себе чекати», – йдеться в заяві МЗС Росії.

У російському відомстві додали, що кроки британської влади розцінюють як «безпрецедентно грубу провокацію», яка підриває основи нормального міждержавного діалогу між країнами.

У виступі перед парламентом 14 березня прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що реакція російської влади на отруєння в британському Солсбері колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки засвідчує відповідальність Москви за цей напад.

Вона наголосила, що у випадку отруєння Скрипаля йдеться про те, що «Росія незаконно застосувала хімічну зброю», яка була незаконно виготовлена, незважаючи на те, що Росія бере участь в Конвенції із заборони хімічної зброї.

Мей також заявила, що питання про те, знищила Росія свою хімічну зброю, буде поставлене на засіданні Ради безпеки ООН.

Британський прем’єр додала, що Лондон вишле з країни 23 російських дипломатів, яких підозрюють в роботі на російські спецслужби. Крім того, британські офіційні особи не будуть присутні в Росії на чемпіонаті світу з футболу і Лондон обмежить контакти на вищому рівні з Москвою.

«Ми будемо заморожувати російські державні активи всюди, де у нас є докази того, що вони можуть бути використані для загрози життю або майну громадян або жителів Великої Британії», – заявила Мей.

Прем’єр-міністр також попередила про посилення перевірок російських громадян і приватних літаків на кордонах.

Мей виступила з відповідною заявою після того, як Москва відмовилася на вимогу Лондона дати пояснення, як нервово-паралітична речовина «Новичок», розроблена в Росії, потрапила на територію Британію, і звинуватила Британію в «антиросійській істерії». Британські слідчі дійшли висновку, що саме цією речовиною були отруєні Скрипаль і його дочка.

Їх виявили 4 березня непритомними на лавці в парку міста Солсбері на півдні країни. 66-річний Сергій Скрипаль і його 33-річна дочка Юлія перебувають у лікарні в «критичному, але стабільному» стані. Також у серйозному стані перебуває працівник поліції, який першим намагався надати їм допомогу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.