Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Київ не допускатиме громадян Росії до голосування на території України

Політика 4874 перегляди

Опубліковано - 16.03.2018 21:35 | Всі новини | Версія для друку

Київ не допускатиме громадян Росії до голосування на території України
Київ не допускатиме громадян Росії до голосування на території України
Оскільки Москва не відмовилася від проведення в Криму голосування на виборах президента РФ, Київ не дасть громадяням Росії проголосувати у дипломатичних представництвах у Києві, Харкові, Одесі та Львові.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що громадян РФ, за винятком дипломатів, не допускатимуть у неділю, 18 березня, на територію російських дипломатичних установ у Києві, Харкові, Одесі та Львові для участі у виборах президента Росії. "Доступ до установ матимуть особи винятково з дипломатичним статусом", - ідеться в заяві МВС України, оприлюдненій Аваковим у соцмережі Facebook в п’ятницю, 16 березня. При цьому в міністерстві пообіцяли, що в цей день буде забезпечено належну охорону всіх російських дипустанов "для уникнення провокацій і можливих тяжких наслідків".

Глава МВС України нагадав, що ще 21 лютого Київ направив Москві ноту протесту з вимогою не проводити голосування 18 березня в Криму та прив’язало можливість голосування росіян в приміщеннях дипломатичних і консульських представництв РФ на території України до виконання своєї вимоги. "На сьогодні РФ не відмовилася від своїх протиправних намірів", - ідеться у заяві.

У російському центрвиборчкомі відреагували на заяву Авакова, сказавши, що вона "суперечить одразу двом міжнародним конвенціям і двохсторонній російсько-українській угоді". "Російські закордонні відомства повинні забезпечити права і свободи російських громадян на території України", - зазначив член ЦВК Росії Васілій Ліхачов.

Різка реакція МЗС України

В міністерстві закордонних справ України заявили, що результати голосування в Криму "будуть нікчемними з юридичної точки зору, не матимуть жодних правових наслідків та не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством". "Усі причетні до організації та проведення незаконного голосування в тимчасово окупованому Криму нестимуть відповідальність згідно із законодавством України", - йдеться у офіційній заяві на сайті міністерства.

Розміщена нині в Києві прокуратура Автономної Республіки Крим застерігає громадян України від участі в організації виборів президента Росії в анексованому Криму. У разі співучасті в організації незаконних виборів їм загрожує відповідальність за статтею "державна зрада". Про це в п’ятницю, 16 березня, повідомив заступник прокурора АР Крим Олександр Удовиченко.

Раніше про невизнання проведення виборів президента Росії на території Криму заявила головна дипломатка Євросоюзу Федеріка Могеріні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.