Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вибори Путіна. ОБСЄ заявляє про відсутність реального вибору на голосуванні у Росії

Імперія «Совок» 4192 перегляди

Опубліковано - 19.03.2018 21:49 | Всі новини | Версія для друку

Вибори Путіна. ОБСЄ заявляє про відсутність реального вибору на голосуванні у Росії
Вибори Путіна. ОБСЄ заявляє про відсутність реального вибору на голосуванні у Росії
Перебіг голосування на президентських виборах у Росії викликав критику з боку ОБСЄ.

Обставини нинішніх виборів президента Росії викликали критику з боку спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). На проведеній у Москві у понеділок, 19 березня, прес-конференції представники ОБСЄ заявили, що під час голосування російські виборці не мали, по суті, "реального вибору". За словами директора Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Майкла Георга Лінка, обмеження прав на зібрання та вираження думки, а також перепони в реєстрації кандидатів звузили простір для політичної активності, "результатом чого став брак справжньої конкуренції" під час передвиборної кампанії, наголосили в ОБСЄ, передає інформагенція AP.

Загалом ОБСЄ направила до Росії для моніторингу голосування понад 480 міжнародних спостерігачів. "Вибір без реальної конкуренції - не справжній вибір", - зауважив Лінк, цитує інформагенція dpa. Серед іншого він вказав на те, що ці вибори були позначені "постійним тиском на критичні голоси". Так само в ОБСЄ побачили "надзвичайно контрольоване політичне середовище".

Водночас спостерігачі від ОБСЄ зафіксували досить високу активність громадян на виборах. Крім того, зауважень у спостерігачів не викликала робота центральної виборчої комісії Росії під час проведення голосування. За твердженням ОБСЄ, вона адмініструвала голосування "ефективно і відкрито" - попри "деякі недоліки", які стосувалися забезпечення таємності голосування та прозорості підрахунку голосів.

Нагадаємо, раніше про масові порушення повідомляв штаб російського опозиційного політика Алєксєя Навального, якому заборонили балотуватися на цих виборах. Так само на значні порушення вказували й незалежні правозахисники.

На виборах президента Росії з результатом понад 76 відсотків голосів очікувано переміг чинний глава держави Владімір Путін.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.