Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вибори Путіна. Оголошено офіційні результати

Імперія «Совок» 4154 перегляди

Опубліковано - 23.03.2018 17:11 | Всі новини | Версія для друку

Вибори Путіна. Оголошено офіційні результати
Вибори Путіна. Оголошено офіційні результати
Центральна виборча комісія Росії оголосили остаточні результати президентських виборів, що відбулися 18 березня. На засіданні 23 березня ЦВК визнала вибори дійсними і такими, що відбулися.

Згідно з підсумковими даними, чинний президент Росії Владімір Путін переобраний на новий 6-річний термін, набравши 76,7 відсотків голосів виборців. За даними ЦВК Росії, за Путіна проголосували понад половина тих, хто брав участь у виборах – понад 56 мільйонів осіб.

Друге місце на виборах посів кандидат від КПРФ Павєл Грудінін, який отримав близько 12 відсотків голосів, третє місце – у лідера ЛДПР Владіміра Жириновського. За нього проголосували майже шість відсотків виборців. Телеведуча Ксенія Собчак, яка називала себе «кандидатом проти всіх», отримала близько 1,7 відсотка голосів виборців.

Центрвиборчком Росії заявляв, що серйозних порушень на виборах президента Росії не зафіксовано.

Водночас у русі на захист прав виборців «Голос» заявили, що не можуть назвати ці вибори чесними, тому що не було вільної, конкурентної передвиборної кампанії. Крім того, в ході голосування спостерігачі зафіксували велику кількість таких порушень, як вкидання бюлетенів, маніпуляції зі списками виборців, завищення явки, примус до голосування бюджетників і військових.

Організація з безпеки і співпраці в Європі заявила, що на виборах в Росії не було реальної конкуренції. «18 березня президентські вибори в Росії проходили в надмірно контрольованій атмосфері, що характеризувалася постійним тиском на критичні голоси… Вибір без реальної конкуренції, як ми бачили, не є реальним вибором», – заявили в організації.

Європейський союз заявив, що не визнає підсумки російських виборів, які Москва провела і в анексованому нею Криму. Верховна Рада України також ухвалила відповідну заяву.

Влада Росії не допустила до виборів опозиціонера Алєксєя Навального, посилаючись на його судимість у справі про розкрадання, яку він сам називає політично мотивованою. Опозиціонер закликав своїх прихильників бойкотувати вибори президента.

65-річний Владімір Путін фактично керує Росією з 31 грудня 1999-го, коли подав у відставку попередній президент Борис Єльцин. У 2008 – 2012 роках президентом був обраний Дмітрій Медвєдєв. Сам Путін не балотувався на виборах через законодавчі обмеження. У цей період він обіймав посаду прем’єр-міністра.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.