Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Розпочато державні випробування нової ракетної зброї

Захист держави 4688 переглядів

Опубліковано - 10.04.2018 14:44 | Всі новини | Версія для друку

Розпочато державні випробування нової ракетної зброї
Розпочато державні випробування нової ракетної зброї
На півдні Одеської області розпочалися державні випробування ракетного комплексу «Вільха».

За словами Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, державні випробування «стали фіналізацією масштабного проекту українських вчених, конструкторів та виробничників», повідомляє прес-служба РНБО.

«Завдяки зусиллям усіх, хто працював над цим проектом, ми отримали потужну ракетну зброю, яка за всіма показниками краща за російський аналог «Смерч», - сказав Турчинов.

Секретар РНБО України повідомив, що державні випробування проходитимуть у декілька етапів, під час яких замовником перевірятимуться на відповідність заданим параметрам усі тактико-технічні характеристики ракет. Він пояснив, що ракети запускатимуться в повному бойовому спорядженні. «Ураховуючи керованість ракет, для кожної з них буде визначено окремі цілі на різній дальності», - додав Секретар РНБО України.

Турчинов наголосив, що після завершення цих масштабних державних випробувань ракетні комплекси «Вільха» будуть взяті на озброєння, а український ОПК почне їх серійне виробництво.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.