Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Командувач ООС пояснив, чим операція відрізняється від АТО

Війна з Росією (АТО) 3813 переглядів

Опубліковано - 2.05.2018 15:20 | Всі новини | Версія для друку

Глава ВЦА Павло Жебрівський і командувач ООС Сергій Наєв.
Глава ВЦА Павло Жебрівський і командувач ООС Сергій Наєв.
Операція Об’єднаних сил, яка розпочалась 30 квітня, відрізняється від Антитерористичної операції тим, що це військова операція зі стабілізації ситуації на Донбасі та його соціального відродження.

Про це у середу, 2 травня, в м. Краматорськ, під час брифінгу з нагоди початку операції Об’єднаних сил заявив командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає прес-центр ООС.

«Напередодні багато питань від громадськості і журналістів надходило щодо суті цієї операції та її відмінності від Антитерористичної операції. Доповідаю. Головна відмінність у тому, що операція Об’єднаних сил – це військова операція», - сказав він.

За словами командувача, в межах операції Об’єднаних сил відбуватиметься виконання поставленого Державою завдання зі стабілізації ситуації на Донбасі, його соціального відродження. Задля вирішення найбільш болючих питань і досягнення основної цілі операції, завдання реалізовуватимуться в тісній взаємодії з керівниками Донецької і Луганської військово-цивільних адміністрацій, а також з іншими складовими сектору безпеки та оборони України.

За словами генерал-лейтенанта Сергія Наєва, командування Об’єднаних сил виходить з того, що наразі окупували частину території України, де-факто, російські окупаційні війська, а не лише так звані ДНР та ЛНР, які на офіційному рівні в Україні було визнано терористичними організаціями.

“Насправді, 1-й та 2-й армійські корпуси, створені у так званих ДНР та ЛНР, є, так би мовити, “класичними” російськими підрозділами, сформованими за штатами та статутами російських Збройних Сил. Вони підпорядковані і перебувають під контролем командування Південного військового округу Російської Федерації. Обидва корпуси входять до складу 8-ї російської армії, звідти ж отримують озброєння, боєприпаси, паливно-мастильні матеріали, грошове утримання та продовольство. Всі посади – від командира роти і вище – у цих формуваннях укомплектовані російськими офіцерами… Тож, ми маємо справу з російською агресією. Це чітко визначено у Законі України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях”, - зазначив він.

Нагадаємо, відповідно до Закону України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях” та наказу Верховного Головнокомандувача ЗС України з 30 квітня розпочалася операція Об’єднаних сил.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.