Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російська артилерія обстріляла цивільні об’єкти

Війна з Росією (АТО) 3742 перегляди

Опубліковано - 17.05.2018 14:16 | Всі новини | Версія для друку

Російська артилерія обстріляла цивільні об’єкти
Російська артилерія обстріляла цивільні об’єкти
Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики збройних формувань РФ, у порушення Мінських домовленостей продовжують застосовувати важке озброєння по населених пунктах Донбасу.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Так, сьогодні о 08.00 годині ранку, проросійські найманці здійснили обстріл населеного пункту Миколаївка-2 з артилерійських систем калібру 122 мм. Буквально, через 45 хвилин, противник знову застосував важку артилерію по населеному пункту Світлодарськ.

За результатами фото фіксації проведеної спостерігачами СЦКК, було встановлено, що вогонь по цивільній інфраструктурі населеного пункту Миколаївка-2 противник вів з населеного пункту Гольмівський, а обстріл мирних мешканців міста Світлодарськ російсько-окупаційні війська здійснили з напрямку населеного пункту Лозове.

Зокрема, зафіксовано пряме влучення боєприпасів у житлові будинки та господарські будівлі мирних мешканців населеного пункту Миколаївка-2, які проживають по вулиці Степова 1,3,15, 2., та двір середньої школи №11, що у Світлодарську.

Днем раніше, близько 20.07 хвилин російсько-окупаційні війська практично протягом години вели обстріл житлового сектору населеного пункту Стара Авдіївка, з напрямку населеного пункту Яковлівка, застосувавши при цьому 10 пострілів із РСЗВ «Град», та випустивши 11 мін із мінометів 120 калібру.

На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Про зазначене поінформовано СММ ОБСЄ.

Українська сторона СЦКК розцінює зазначене, як явну провокацію спрямовану на дискредитацію Збройних Сил України, яка дозволило б представникам російських ЗМІ звинуватити українську сторону у неспроможності дотримуватись взятих на себе зобов’язань щодо дотримання режиму припинення вогню.

Українська сторона СЦКК вкотре наголошує, що подібні дії з боку ватажків окупаційної адміністрації РФ свідчить про явне нехтування ними усіма нормами міжнародного гуманітарного права, що несуть пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення, значну матеріальну шкоду місцевим жителям.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.