Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чому ЗСУ не використовуватиме “Джавеліни” без крайньої потреби

Війна з Росією (АТО) 3641 перегляд

Опубліковано - 18.05.2018 11:41 | Всі новини | Версія для друку

Чому ЗСУ не використовуватиме “Джавеліни” без крайньої потреби
Чому ЗСУ не використовуватиме “Джавеліни” без крайньої потреби
Дорожнеча пострілів “Джавелінами” гарантує, що ЗСУ не будуть використовувати їх без крайної потреби, або ж для ведення вогню на придушення.

Про це розповів Ґустав Ґрессель, старший дослідник аналітичного центру European Council on Foreign Relations у Берліні.

Аналітик вважає рішення США про продаж Україні протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" виправданим, але відзначає що продаж несе у собі і потенційну загрозу.

"Джавеліни" належать до останнього покоління керованих протитанкових ракет на які США та багато членів НАТО самі покладаються у випадку необхідності захиститись від можливих дій Росії. Якби "Джавеліни" потрапили до рук Росії - на полі бою, або завдяки шпигунам - це б завдало шкоди національній безпеці США", - пише дослідник, який також висловлює сумніви у здатності СБУ гарантувати безпеку "Джавелінів" в Україні.

Альтернативою ризикованому продажу Україні сучасних переносних протитанкових комплексів Ґрессель дослідник називає продаж протитанкових ракет старшого покоління: TOW, HOT, Bill 1, Milan, Dragon.

А от "Джавеліни", вважає експерт, Україна могла би отримати пізніше в якості винагороди за успішну реформу СБУ.

Раніше стало відомо про прибуття "Джавелінів" до України.

Рішення про надання дозволу на продаж Україні переносних ракетних комплексів Адміністрація Трампа ухвалила на початку року.

Державний департамент США узгодив продаж Україні 210 ракет "Джавелін" та 37 командно-пускових установок загальною вартістю у 47 мільйонів доларів.

При цьому на початку року посол США в Україні Марі Йованович заявила, що уряд Сполучених Штатів Америки надасть летальну зброю Україні абсолютно безкоштовно. У ЗМІ лунала суперечлива інформацію щодо того, про яку саме летальну зброю говорила пані посол.

На думку Ґресселя, дорожнеча "Джавелінів" обумовить те, що українці не стануть їх використовувати без крайної потреби.

"Постріли настільки дорогі, що комплекси не стануть використовувати на основі лише підозр про рух росіян, або для вогневої підтримки – а саме такі дії, зазвичай, призводять до супутніх втрат у ході конфлікту", - пише дослідник.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.