Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: активність військ 8-ї армії РФ зростає

Війна з Росією (АТО) 3803 перегляди

Опубліковано - 23.05.2018 17:39 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: активність військ 8-ї армії РФ зростає
Ситуація на фронті: активність військ 8-ї армії РФ зростає
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається складною.

Упродовж минулої доби, 22 травня, російско-окупаційні війська, нехтуючи Мінськими угодами та нормами міжнародного гуманітарного права 49 разів порушили режим припинення вогню, з них 13 разів застосували 152 та 122-мм артилерію, 120 та 82-мм міномети, повідомив прес-центр штабу ООС.

Наші війська вели активну оборону та давали адекватну відповідь противнику, не дозволяючи окупантам витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

На Луганському напрямку противник вів вогонь з великокаліберного кулемета по населеному пункту Станиця Луганська, не припиняв спроб послабити оборонні рубежі наших захисників в районі населеного пункту Троїцьке.

На Горлівському напрямку активна оборона підрозділів Об’єднаних сил тривала в районах населених пунктів Травневе, Зайцеве, Південне. Після невдалої спроби оволодіти щойно звільненим Південним, противник намагався головний удар нанести у напрямку населеного пункту Зайцеве, яке обороняють воїни Королівської бригади. Всі атаки на населені пункти було відбито. На жаль, один наш воїн в ході вечірнього бою загинув та одного було поранено.

За даними розвідки, в ході наступальних дій на Горлівському напрямку противник поніс втрати до 10 чоловік вбитими та пораненими.

На Донецькому напрямку активна оборона тривала поблизу Авдіївки, Опитного та Красногорівки. Найбільш напруженою ситуація була в районі Петрівське, що на Донеччині, де противник намагався оволодіти опорними пунктами наших військ за підтримки вогню танків та артилерії. Вмілими діями наших підрозділів всі атаки було відбито. В ході бою двоє військовослужбовців зазнали поранень.

Загострилась ситуація на Маріупольському напрямку в районах населених пунктів Талаківка, Водяне та Широкине.

Вчора, окупанти вдалися до обстрілу мирного українського селища Талаківка, що в передмісті Маріуполя. Ворог намагався ввести Об’єднані сили в оману. Починаючи з 18.00 22 травня, проводив радіогру, до якої було підключено значна кількість пунктів управління та радіозасобів, у поєднанні з передачею відомостей мобільними телефонами. Метою противника було змусити угрупування Об’єднаних сил на Маріупольському напрямку повірити в те, що противник в ніч з 22 на 23 травня здійснить наступ в напрямку Червоноармійське (тимчасово окупована територія) – Талаківка.

На підтвердження нібито свого наміру, окупанти здійснили обстріл східної околиці Талаківки, випустивши понад 90 мін та снарядів. Замисел противника було розкрито. Ворогу не вдалося нанести втрат підрозділам, що оборонялися на зазначеному напрямку.

Об’єднані сили завчасно вжили заходів щодо не допущено втрат серед мирного населення.
Вогневі засоби противника, що вели вогонь по населеному пункту противника, було вчасно подавлено артилеристами морської піхоти, які миттєво провели розвідку, швидко та вчасно зайняли тимчасові вогневі позиції та відкрили вогонь по ворогу.

Своєчасний маневр, зміна вогневих позицій завадили противнику нанести втрат нашим артилеристам. О 21-й годині артилерія противника замовчала.

Ситуація перебуває під контролем Об’єднаних сил. На місці події співробітники Національної поліції України підтримують належний правопорядок, військовослужбовці та працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій зі складу Об’єднаних сил усувають наслідки обстрілу.

За уточненими даними розвідки, всього минулої доби знищено 15 та поранено 10 бойовиків російсько-терористичних військ.

Поточної доби, 23 травня, втрат серед наших захисників немає.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
Контрольні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі. За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 22 тисячі осіб та панад 5 тисяч транспортних засобів. Двадцяти двом особам відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

З метою недопущення переміщення контрабанди, минулої доби військовослужбовцями Державної прикордонної служби спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об’єднаних сил конфісковано товару на загальну суму понад 41 тисячу гривень.

Представники Національної поліції України провели роз’яснювальну роботу щодо попередження та запобігання травмування й загибелі дітей при виявленні небезпечних предметів. У школах Луганщини відбулися зустрічі з молоддю. Під час профілактичних заходів діти мали нагоду задавати питання та отримати на них відповіді.

Військовослужбовцями Об’єднаних сил забезпечено проведення зварювальних робіт та технічного обслуговування обладнання свердловин Попаснянського районного водоканалу, супровід представників міжнародної гуманітарної організації до населеного пункту Авдіївка з метою відновлення пошкодженої інфраструктури.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати визначені завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.