Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: росіяни знову гатили з гаубиць

Війна з Росією (АТО) 3988 переглядів

Опубліковано - 4.06.2018 16:33 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: росіяни знову гатили з гаубиць
Ситуація на фронті: росіяни знову гатили з гаубиць
Минулої доби, 3 червня, в районі проведення операції Об’єднаних сил бойові дії тривали на Донецькому, Волноваському та Маріупольському напрямках.

Про це повідомив прес-центр ООС.

По позиціях українських захисників в районах населених пунктів Новотороїцьке, Гнутове та Лебединське ворог вів вогонь зі 122-мм артилерії та 120-мм мінометів, а по захисникам Авдіївки і Зайцевого застосував міномет 82-го калібру.

Прицільний снайперський вогонь окупанти відкривали по українським підрозділам поблизу Павлополя, що на Маріупольському напрямку. Контрснайперськими заходами підрозділи Об’єднаних сил змусили ворога припинити вогонь.

Загалом минулої доби російсько-окупаційні війська 27 разів порушили режим припинення вогню. Підрозділи Об’єднаних сил вели активну оборону та давали адекватну відповідь по всій лінії зіткнення.

Окупанти продовжують грубо порушувати норми Міжнародного гуманітарного права. Вчора ввечері, близько 21:00 з гармат калібру 152мм був обстріляний населений пункт Талаківка. Бойовики вкотре намагалися вести вогонь саме по житлових кварталах залякуючи місцеве населення. На щастя, постраждалих та руйнувань немає.

Під час бойових дій минулої доби у складі Об’єднаних сил втрат немає.

Натомість, за даними розвідки, чотирьох окупантів було знищено.

Поточної доби, 4 червня, обстановка на лінії зіткнення залишається без змін. Близько 04:30 противник застосував 82мм міномети в районі населеного пункту Зайцеве. Після адекватної відповіді зброя окупантів замовкла.

Під час обстрілу наших позицій з гранатомету, навідник-оператор солдат Юрій Смолярчук зайняв своє місце в бойовій машині піхоти. Швидко, оцінивши обстановку, відкрив вогонь з кулемета бойової машини по вогневій точці окупантів. Вміло використовуючи штатну зброю, Юрій Смолярчук змусив противника припинити обстріл. На ділянці, де його підрозділ займає оборону, до кінця доби ворог вогонь більше не відкривав.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Працівники Національної поліції України, зі складу Об’єднаних сил, під час профілактичних заходів на залізничному вокзалі міста Лисичанськ перевірили особисті речі підозрілого громадянина. У нього виявили та вилучили 2 корпуси гранати РГД-5, 2 запали до гранат, металевий ніж та марихуану. Як з’ясувалося, затриманий перебував у розшуку за грабіж та вбивство.

Протягом минулого тижня військовослужбовці Національної гвардії України на блокпостах у районі проведення операції Об’єднаних сил перевірили понад 27 тисяч громадян та більше двох десятків тисяч автомобілів.

У підсумку роботи гвардійців щодо покращення правопорядку затримано 14 громадян за підозрою в порушені українського законодавства. Серед них 6 осіб за зв’язки із незаконними збройними формуваннями російсько-терористичних військ. Усіх затриманих осіб передано співробітникам Національної поліції України.

Контрольні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі. За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 18 тисяч осіб та майже 5 тисяч транспортних засобів. Двадцять шістьом особам відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Також вчора, на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Новотроїцьке», що на Донеччині, нарядом Державної прикордонної служби України зі складу Об’єднаних сил, під час огляду автомобіля, було виявлено контрабанду - сіро-зелену речовину рослинного походження (близько 20 пляшок об’ємом півтора літри), яка була схована у паливному баку.

Громадянина затримано та передано правоохоронним органам. Порушено кримінальне провадження.

Іншого громадянина, який намагався перенести через лінію розмежування наркотичну речовину теж затримано прикордонниками зі складу Об’єднаних сил та передано до Національної поліції України.

Слід зазначити, що на виконання розпорядження Командувача об’єднаних сил триває реалізація цілого комплексу заходів щодо припинення контрабанди в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Вчора, із Севєродонецька, що на Луганщині до опікового центру Харкова медичним вертольотом Об’єднаних сил евакуйовано двох цивільних пацієнтів.

За зверненням військово-цивільної адміністрації Луганщини Командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв негайно прийняв рішення про направлення медичного вертольота для екстреної евакуації постраждалих заради спасіння їхнього життя.
Менш ніж за півгодини після звернення за допомогою, вертоліт з пацієнтами у супроводі представників військово-медичної служби злетів у напрямку Харкова.

Об’єднані сили вкотре не словом, а справами підтверджують свої наміри щодо допомоги місцевому населенню, збереженню понад усе найціннішого - їх життя та здоров’я.

Вчора, відбулась зустріч Командувача об’єднаних сил Сергія Наєва з Надзвичайним та Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон.
Сторони обговорили хід операції Об’єднаних сил, основні проблеми та загрози на шляху до встановлення миру в регіоні.

Військовослужбовці Об’єднаних сил доставили від волонтерів гуманітарну допомогу у район населеного пункту Катеринівка.

Саперні підрозділи Збройних Сил України зі складу Об’єднаних сил виконали завдання із розмінування селища Південне, що на околицях Горловки. Підрозділи Державної служби надзвичайних ситуацій України перебували у резерві та до розмінування не залучалися через відсутність гарантій з боку російсько-окупаційних військ щодо безпеки їхньої роботи.

Військові сапери після завершення розмінування населеного пункту від нерозірваних снарядів терористів знищили вибухонебезпечні предмети у найближчому кар’єрі.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.