Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США пропонують новий план підвищення боєготовності НАТО для стримування загрози з боку Росії

Світ навколо нас 4673 перегляди

Опубліковано - 6.06.2018 11:33 | Всі новини | Версія для друку

США пропонують новий план підвищення боєготовності НАТО для стримування загрози з боку Росії
США пропонують новий план підвищення боєготовності НАТО для стримування загрози з боку Росії
США закликають європейських союзників привести в бойову готовність більше батальйонів, кораблів і літаків НАТО в рамках чергового заходу щодо стримування потенційної російської агресії.

Міністр оборони США Джим Маттіс намагатиметься заручитися широкою підтримкою цього плану на нараді голів оборонних відомств Альянсу, яка пройде в четвер в Брюсселі. Як розповіли четверо представників США і НАТО, планується, що це підготує ґрунт для того, щоб лідери країн Альянсу схвалили план на липневому саміті.

Про це повідомляє інформагенція Reuters.

План передбачає, що у НАТО буде 30 сухопутних батальйонів, 30 ескадр винищувачів і 30 військово-морських кораблів, готових до перекидання протягом 30 днів. При цьому кількість військовослужбовців і терміни реалізації стратегії не уточнюються.

Чисельність батальйонів в НАТО - від 600 до 1000 військовослужбовців.

Перед європейськими державами, які президент Трамп критикує за скорочення витрат на оборону після закінчення «холодної війни», це поставить складне завдання - вирішити давні проблеми з вертольотами і винищувачами, які не експлуатуються через брак комплектуючих.

«У нас є противник (Росія), який може швидко увійти на територію країн Балтії і Польщі в рамках сухопутної атаки», - зазначив високопоставлений дипломат НАТО, знайомий з планом США, відомим як «30-30-30-30».

«Ми не можемо собі дозволити витрачати місяці на мобілізацію», - додав він.

Як розповів один з представників американського керівництва, ініціатива націлена в першу чергу на протидію Росії і вписується в вироблену Пентагоном стратегію національної оборони на 2018 рік, в якій Москва звинувачується в спробах розхитати позиції НАТО.

Проведені минулого року російські військові навчання, в яких, за даними західних властей, було задіяно 100 000 військовослужбовців, також викликали побоювання з приводу того, що подібні маневри або вторгнення в російськомовні регіони Балтії можуть спровокувати конфлікти. Кремль рішуче заперечує, що у нього є такі завдання, стверджуючи, що загроза для безпеки Східної Європи виходить від НАТО.

Однак у світлі анексії Криму та участі Росії в сирійській війні США не схильні довіряти публічним заявам Кремля і хочуть підготуватися до будь-якого розвитку подій.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.