Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: російські війська традиційно ігнорують мінські домовленості

Війна з Росією (АТО) 4258 переглядів

Опубліковано - 11.07.2018 16:47 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: російські війська традиційно ігнорують мінські домовленості
Ситуація на фронті: російські війська традиційно ігнорують мінські домовленості
Вчора, 10 липня, російські окупаційні війська продовжували вести вогонь по наших позиціях, тим самим порушуючи встановлений режим тиші. Прицільний вогонь відкривався переважно з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Про це повідомив прес-центр ООС.

За добу противник 20 разів порушував встановлене перемир’я.

На Луганському, Попаснянському та Свідлодарському напрямках російські найманці 3 рази обстріляли позиції Об’єднаних сил у районах населених пунктів Кримське, Оріхове та Новолуганське. Втрат серед українських захисників на цих напрямках немає.

З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російські окупаційні війська обстрілювали захисників Авдіївки та Опитного, що на Донецькому напрямку. Втрат особового складу та техніки зі складу Об’єднаних немає.

На Маріупольському напрямку противник з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї 14 разів прицільно вів вогонь по позиціях Об’єднаних сил біля Водяного, Лебединського, Широкиного, Гнутового, Павлополя та Богданівки. Незважаючи на бойову активність ворога на Маріуполькому напрямку втрат серед українських військових не допущено.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 5 разів порушили режим припинення вогню переважно з великокаліберних кулеметів та гранатометів. На Світлодарському та Донецькому напрямках противник обстрілював позиції наших захисниів біля Новолуганського, Мар’їнки, Красногорівки та Авдіївки.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Противник продовжує активне ведення розвідки наших позицій. За добу засобами ППО зафіксовано 4 випадки прольоту ворожих БПЛА, два з яких ідентифіковані як «Орлан-10» російського виробництва. Всі вони здійснювали політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України із намаганням її перетину. З метою заборони роботи БПЛА противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби.

За даними розвідки в результаті підриву на вибуховому пристрої один окупант загинув, двоє поранені.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення повністю контрольована Об’єднаними силами, проте противник продовжує провокувати, порушуючи режим припинення вогню в основному на Маріупольському напрямку.

Об’єднані сили дотримуються умов перемир’я, здійснюють заходи з розвідки та укріплення бойових позицій. У районах відведення та на дозволених ділянках проводяться заходи підтримання та вдосконалення навченості особового складу, злагодженості підрозділів.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об’єднаних сил продовжує вживати заходів щодо виявлення боєприпасів і зброї, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Так, протягом минулої доби на блокпосту поблизу міста Маріуполя військові Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил затримали та передали співробітникам Національної поліції громадянина К., мешканця міста Волновахи, що на Донеччині.

Згідно бази даних Головного управління Національної поліції України у Донецький області вищезазначена особа підозрюється у зв’язках із незаконним збройним формуванням так званою «ДНР».

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 22 тисячі осіб та майже 3 тисячі транспортних засобів. 21 особі з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Минулої доби представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил вилучено контрабандного товару на загальну суму 49 500 гривень.

Військовослужбовці Об’єднаних сил доставили гуманітарну допомогу місцевому населенню селищ Новолуганське, Травневе та Гладосове. Також українські військові доставили комп’ютерну техніку у “Будинок дитячої та юнацької творчості” у селище Попасна.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.