Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін призначив нового куратора Придністов’я

Імперія «Совок» 4379 переглядів

Опубліковано - 13.07.2018 18:43 | Всі новини | Версія для друку

Путін призначив нового куратора Придністов’я
Путін призначив нового куратора Придністов’я
Президент Росії Владімір Путін призначив віце-прем’єра Дмітрія Козака своїм спецпредставником з розвитку торговельно-економічних відносин з Молдовою. Козак стане новим куратором у питаннях невизнаного Придністров’я.

Про це пише "Коммерсантъ" з посиланням на джерела.

"За Козаком в уряді закріплені енергетика і промисловість. Але Молдова і Придністров’я — це ще й сільське господарство, і гуманітарні питання, і оборонка — на Дністрі стоять російські миротворці, там склади боєприпасів і контингент військових для їх охорони. Як спецпредставник він зможе влазити і в ці сфери", - розповіло джерело.

За його словами, найближчим часом відбудеться зустріч Козака і Рогозіна, на якій останній передасть справи щодо Молдови.

Попереднім спецпредставником президента щодо Придністров’я був Дмітрій Рогозін, який в травні очолив "Роскосмос". Віце-прем’єр нерідко висміював молдовських політиків у своєму Twitter, а в 2014 році, коли Румунія вперше заборонила проліт літака з ним на борту через свій повітряний простір, пригрозив, що наступного разу прилетить на бомбардувальнику. Скінчилося все в серпні 2017 року тим, що влада Молдови оголосила Рогозіна персоною нон грата, що закрило для нього дорогу і в молдовську столицю, і в Тирасполь, куди він міг потрапити тільки через кишинівський аеропорт.

У 2003 році Козак за дорученням Путіна готував план врегулювання придністровського конфлікту. Козак, який працював заступником глави адміністрації президента, попрацював над документом, який досі називають його ім’ям - "меморандум Козака".

План, який передбачав повернення Придністров’я до складу Молдови на правах суб’єкта федерації, до листопада 2003 року був узгоджений і парафований і президентом Молдови Владіміром Вороніним, і придністровським лідером Ігорєм Смірновим. Причому на останнього Москва здійснювала безпрецедентний тиск: він затверджував своїм підписом кожну сторінку документа прямо в кремлівському кабінеті Козака, йдеться у матеріалі.

Згодом Воронін зателефонував Путіну і відмовився підписати документ. Козак, залишаючи Кишинів, звинуватив Вороніна в "дефіциті політичної мужності".

Один із знайомих віце-прем’єра, коментуючи його призначення спецпредставником щодо Молдови, промовив: "Нам не смішно зовсім".

Радник нинішнього президента Молдови Ігоря Додона Васілій Шова, який курує придністровський напрямок, чекає від призначення Козака "позитиву". "Краще мати партнера, який глибоко знає проблеми. Це обнадіює і налаштовує на серйозний підхід з приводу того, що робити далі", - сказав Шова.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.