Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Гончарівському полігоні ЗСУ відбулися комплексні випробування боєприпасів та нової зброї українського виробництва

Захист держави 5369 переглядів

Опубліковано - 26.07.2018 16:31 | Всі новини | Версія для друку

На Гончарівському полігоні ЗСУ відбулися комплексні випробування боєприпасів та нової зброї українського виробництва
На Гончарівському полігоні ЗСУ відбулися комплексні випробування боєприпасів та нової зброї українського виробництва
На Гончарівському полігоні Збройних Сил України відбулися комплексні випробування боєприпасів та нової зброї українського виробництва.

Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після закінчення випробувань, повідомила прес-служба РНБО.

За його словами, за рішенням РНБО України у найкоротші терміни в країні було розпочато виробництво боєприпасів, які раніше не вироблялися в нашій державі.

«Відбулася важлива фаза випробувань найбільш дефіцитних 152-мм снарядів, а також 60-мм мін для нових українських мінометів», - повідомив Секретар РНБО України, додавши, шо на полігоні також відбулися випробування двох модифікацій 60-мм та двох модифікацій 82-мм мінометів, а також «перевірка безпекових характеристик під час ведення вогню зі 120-мм мінометів».

Окрім того, Секретар РНБО повідомив, що під час випробувань усі балістичні характеристики перевірялися «сучасним унікальним комплексом - мобільною радарною системою траєкторних вимірювань». «Її унікальність полягає в тому, що вона може з великою точністю відслідковувати траєкторію не тільки снаряду, міни чи ракети, а навіть кулі», - додав він.

Турчинов також наголосив, що боєприпаси та артилерійська зброя, які випробовувалися, «виробляються як державними, так і приватними підприємствами, що дозволяє в межах прозорої конкуренції як покращувати їх якість, так і, відповідно, зменшувати їх вартість».

«Хочу підкреслити, що всі випробування пройшли успішно. Українська зброя та боєприпаси показали відповідність заданим характеристикам та найближчим часом будуть взяті на озброєння ЗСУ, що значно посилить вогневу спроможність нашої армії», - підсумував Секретар РНБО України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.