Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НБУ надав коментар щодо ситуації на валютному ринку

Економіка 5592 перегляди

Опубліковано - 31.07.2018 19:24 | Всі новини | Версія для друку

НБУ надав коментар щодо ситуації на валютному ринку
НБУ надав коментар щодо ситуації на валютному ринку
НБУ компенсуватиме різкі курсові коливання інтервенціями на валюному ринку.

Курсові коливання, які ми спостерігаємо другий тиждень, спричинені низкою чинників. Зокрема, це активне проведення компаніями операцій з перерахування дивідендів за кордон (з початку липня з цією метою було куплено майже 300 млн дол. США) та вихід нерезидентами з ОВДП (з початку липня обсяг ОВДП в портфелях нерезидентів скоротився майже на 1,3 млрд грн).

На курсову динаміку минулого тижня також впливали значні обсяги повернення ПДВ наприкінці місяця, що значно зменшує обсяг вільного продажу валюти, а також збільшення попиту на готівкову валюту, зокрема зі сторони тіньового аграрного сектору у зв’язку з початком сезону.

З метою згладжування валютних коливань, НБУ неодноразово виходив з валютними інтервенціями - з початку минулого тижня на ринку було продано 148 млн дол. США. Зокрема, сьогодні НБУ оголосив аукціон з продажу 50 млн дол. США, у ході якого було отримано заявок на купівлю на суму 46,7 млн дол. США. За результатами аукціону НБУ продав 28,1 млн дол. США за ціною відсікання 26.86 грн/дол.

З початку липня НБУ купив на міжбанківському валютному ринку 99 млн дол. США та продав 163 млн. дол. США. Таким чином, чистий продаж валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку в липні становив близько 64 млн дол. США

Національний банк продовжує уважно слідкувати за станом валютного ринку, і в разі необхідності готовий і надалі згладжувати надмірні коливання шляхом проведення інтервенцій.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.