Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Окупанти не лишили в Криму жодної української школи

Імперія «Совок» Регіон: Автономна республіка Крим 4194 перегляди

Опубліковано - 28.08.2018 14:20 | Всі новини | Версія для друку

Окупанти не  лишили в Криму жодної української школи
Окупанти не лишили в Криму жодної української школи
Влада в анексованому Росією Криму перевела сім україномовних шкіл на російську мову. А з 16 шкіл з кримськотатарською мовою навчання залишилося лише сім.

В анексованому Росією Криму більше немає україномовних шкіл. Про це у понеділок, 27 серпня, повідомив активіст Українського культурного центру в Криму Леонід Кузьмін.

"З семи українських шкіл, які були до моменту окупації Криму, не залишилося жодної. Всі школи переведені на російську або на змішану мову навчання, де є класи з українською мовою навчання. Але більшість класів з російською мовою", - говорить Кузьмін.

Окрім того, в Криму закрили понад половину шкіл з кримськотатарською мовою навчання, повідомив член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв. За його словами, з 16 таких шкіл зараз залишилося лише сім. Також на півострові працюють чотири школи з російською та кримськотатарською мовами навчання і п’ять освітніх установ, що змінили статус школи кримськотатарської мови навчання на загальноосвітні заклади. "Тобто, без визначення мови навчання", - пояснює Барієв.

Між тим, стаття 10 встановленої Росією після анексії півострова "Конституції республіки Крим" надає статус державної російській, українській та кримськотатарській мовам.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.