Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Унасниктонеголодает”. Росія запевнила Європейський суд, що Балух не голодує

Імперія «Совок» 3899 переглядів

Опубліковано - 7.09.2018 12:09 | Всі новини | Версія для друку

Політзек Володимир Балух
Політзек Володимир Балух
На вимогу Європейського суду з прав людини уряд Росії надав інформацію щодо стану здоров’я чотирьох українців, які перебувають у російських в’язницях.

Про це ВВС News Україна повідомили у прес-службі ЄСПЛ.

Україна звернулася до ЄСПЛ 10 та 17 серпня з проханням зобов’язати Росію прояснити стан здоров’я українців у межах розгляду справи №38334/18 "Україна проти Росії".

23 серпня ЄСПЛ повідомив, що суд вирішив застосувати правило 39 свого регламенту про невідкладні забезпечувальні заходи щодо Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Еміра-Усейна Куку та Сергія Литвинова.

Росія мала до 5 вересня надіслати ЄСПЛ інформацію щодо стану здоров’я цих людей та повідомити, чи наразі вони голодують.

"Уряд Росії відповів на питання суду щодо панів Клиха, Балуха, Куку та Литвинова. Росія надала інформацію, що ці чотири чоловіка регулярно оглядаються лікарями, отримують належну медичну допомогу та, що жоден з них зараз не здійснює голодування", - повідомили ВВС News Україна у прес-службі суду.

Натомість в офісі уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової заявили ВВС News Україна, що Володимир Балух продовжує голодування вже 172-й день.

Раніше повідомлялось, що засуджений у Криму українець Володимир Балух оголосив голодування ще 14 березня 2018 року.

Пізніше, щоб уникнути примусового годування, він щодня почав вживати дві склянки вівсяного киселю, 50-70 грам сухарів з чорного хліба й пити чай з медом.

Володимир Балух - кримський фермер і активіст, який свого часу балотувався до Верховної Ради Криму від Конгресу українських націоналістів.

Після анексії Криму пан Балух відмовився від автоматичного переходу до громадянства Росії, а на даху свого будинку, за повідомленнями ЗМІ, тримав піднятим український прапор. Саме з цією обставиною проукраїнські активісти пов’язують його проблеми з правоохоронними органами.

У грудні 2016 року під час обшуку в будинку пана Балуха вилучили 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд в Криму визнав його винним у зберіганні боєприпасів і засудив до трьох з половиною років позбавлення волі в колонії-поселенні та штрафу в 10 тисяч рублів.

5 липня 2018 року Володимира Балуха в анексованому Криму засудили до другого терміну.

За сукупністю українцю дали п’ять років колонії загального режиму і штраф 10 тисяч рублів (близько 4 тис. гривень).

Суддя, яку цитувало видання Крим.Реалії, заявила, що Балух скоїв злочин у зв’язку з "неприязню до діючої системи управління, що підтверджується раніше здійсненими злочинами".

Другу справу проти українця порушили через заяви начальника ізолятора в селищі Роздольне, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це працівник ізолятора напав на нього.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.