Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: російські окупанти здійснили 27 обстрілів позицій ЗСУ

Війна з Росією (АТО) 4221 перегляд

Опубліковано - 25.09.2018 20:33 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: російські окупанти здійснили 27 обстрілів позицій ЗСУ
Ситуація на фронті: російські окупанти здійснили 27 обстрілів позицій ЗСУ
Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася без ознак до загострення.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього зафіксовано 27 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об’єднаних сил, в тому числі й із застосуванням мінометів 82-го та 120-го калібру.

На Луганському напрямку основні бойові дії велись в районі населеного пункту Кримське, де ворог застосовував протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Поблизу Новотошківського противник відкривав вогонь в бік підрозділів Об’єднаних сил з гранатометів та стрілецької зброї. Важке озброєння не застосовувалося, ситуація знаходиться під повним контролем наших військ.

На Попаснянському напрямку окупанти обстріляли наші позиції поблизу Золотого з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Великокаліберні кулемети ворог також застосував для здійснення вогневих провокацій проти підрозділів Об’єднаних сил в районі Світлодарська.

На Горлівському напрямку окупанти минулої доби з гранатометів обстріляли опорні пункти Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Зайцеве. Поблизу Південного ворог застосував міномети 120-го калібру. Ситуація на цьому напрямку залишається під повним контролем Об’єднаних сил.

На Донецькому напрямку поблизу населених пунктів Піски та Новотроїцьке ворог намагався спровокувати наші підрозділи на вогонь у відповідь, обстрілюючи позиції з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В районі Красногорівки та Мар’їнки зафіксовано обстріли з боку окупантів із застосуванням гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Об’єднані сили тримають ситуацію на Донецькому напрямку під своїм контролем та готові до негайного реагування на різкі зміни в обстановці.

На Маріупольському напрямку російські окупаційні війська з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине. В районі Гнутового противник застосував проти наших захисників міномети 82-го калібру. Ситуація на цьому напрямку залишається під контролем Об’єднаних сил.

За минулу добу втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не допущено.

Від початку поточної доби до 7.00 противник здійснив три обстріли позицій Об’єднаних сил – поблизу населених пунктів Кримське, Водяне та Широкине. Проти наших захисників окупанти застосували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Упродовж поточної доби, від 7-ї до 18-ї години російські окупаційні війська 6 разів порушили режим припинення вогню. При цьому озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, ворог не застосував.

Противник вів прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районах населених пунктів Кримське, Золоте, Зайцеве, Піски, Гнутове та Лебединське.

В ході бойових дій троє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Підрозділи, які обороняються, у всіх випадках застосування вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, минулої доби одного окупанта знищено, ще четверо отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об’єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань, на території Донецької та Луганської областей.

Протягом доби правоохоронцями Об’єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, було затримано 4 особи, причетні до незаконних збройних формувань. Також виявлено 7 фактів незаконного поводження зі зброєю та 14 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Протягом минулої доби з незаконного обігу вилучено:
- 3 гранатомети РПГ-22;
- 5 гранат Ф-1;
- 3 гранати РГД-5;
- 1 мисливський карабін “Вулкан”.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 21 тисяча осіб та близько 2,5 тисяч транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 28-ми особам.

О 12:15 24 вересня на вихід до тимчасово окупованої території України прикордонним нарядом в КПВВ «Станиця Луганська» у громадянки України виявлено та вилучено представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил продовольчих товарів з ознаками контрабанди на суму 60 640 гривень.

В Авдіївці завершено аварійно-відновлювальні роботи з ліквідації пошкоджень Південно-Донбаського водоводу, що виникли внаслідок обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації. Під загальною координацією української сторони СЦКК працівниками комунального підприємства «Вода Донбасу» було ліквідовано 4 прориви 1-ї та 2-ї нитки Південно-Донбаського водоводу. Відновлено водопостачання в населених пунктах Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Курахове, Павлопіль, Селидове та Волноваха.

Цього ж дня розпочато черговий етап робіт зі зміцнення дамб шламонакопичувачів першої та третьої черги Торецького фенольного заводу.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.