Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Діти, у прифронтовій зоні, підірвалися на російській міні, українські давно утилізовані

Війна з Росією (АТО) 4166 переглядів

Опубліковано - 2.10.2018 17:16 | Всі новини | Версія для друку

Народний депутат Ірина Геращенко
Народний депутат Ірина Геращенко
Нардеп і представник України в ТКГ Ірина Геращенко категорично заперечує твердження російської пропаганди про те, що діти загинули від міни, встановленої ЗСУ.

Про це Геращенко написала на своїй сторінці Facebook.

Кілька днів тому під Горлівкою підірвалися на міні 4 українських дітей, троє хлопчиків- загинули.....

"Сепаратистські сайти повідомляють,що діти підірвалися на протипіхотній міні. Нагадаю: Україна доєдналася до Оттавськоі конвенції проти протипіхотних мін, й ще в 2012 році заборонені вибухонебезпечні пристрої були утилізовані".- пише Геращенко.

Зараз, після звільнення окупованих сіл і селищ українські військові нерідко знаходили заборонені оттавською протимінною конвенцією пристрої, які були утилізовані в нашій країні, й значить- завезені з РФ.

"Ми з Mariya Ionova і Олена Кондратюк
підготували запит до Нацполіціі щодо внесення в реєстр розслідування злочинів цей жахливий випадок загибелі дітей, що підірвалися на міні. Також звернули увагу правоохоронців на неприпустимий факт, що слідчий комітет РФ відкрив справу щодо факту загибелі дітей( це порушення і українського законодавства, яке забороняє будь які незаконні слідчі дії, й російського- яке дозволяє слідчі дії своїм компетентним органам виключно на російській території)". - наголошує віце-спікер парламенту.

За її словами, треба ретельно збирати інформацію про загибель всіх цивільних українців на окупованих територіях, все це злочини РФ і їх маріонеток, маємо по крихтах добирати фактаж про застосування російськими вбивцями заборонених мін, якими вони нашпигували окупований Донбас. Також варто створювати « список слєдкому РФ», всіх причетних до протизаконних слідчих дій на території суверенної України і включати цих персонажів до санкційних списків.

Геращенко наголосила, що загибель українських дітей від мін, якими окупант нашпигував Донбас - будуть сьогодні й одніє з проблем, які українська делегація підніматиме на ТКГ в Мінську.

Як повідомлялося раніше, спеціалізвані підрозділи МНС і ЗСУ здійснюють розмінування прифронтових територій. Зокрема, від заборонених Міжнародною конвенцією протипіхотних мін. Наразі українська сторона має численні матеріальні докази російського походженя протипіхотних мін, причому таких, що має на озброєнні виключно російська армія, тобто таких, що були поставлені на озброєння після розвалу СРСР і ніколи в Україну не постачалися.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.