Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія порушить Мінські домовленості, якщо розіграє черговий фарс виборів на окупованих територіях

Війна з Росією (АТО) 3758 переглядів

Опубліковано - 2.10.2018 19:23 | Всі новини | Версія для друку

Росія порушить Мінські домовленості, якщо розіграє черговий фарс виборів на окупованих територіях
Росія порушить Мінські домовленості, якщо розіграє черговий фарс виборів на окупованих територіях
Результати так званих позачергових виборів в ОРДЛО у разі їх проведення не створюватимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані ані Україною, ані світовою спільнотою.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар представника України в ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер за результатами засідання в Мінську.

"Так звані позачергові вибори в ОРДЛО грубо порушують зобов’язання РФ як сторони Мінських домовленостей. Якщо вони будуть проведені, їхні результати не створюватимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані ані Україною, ані світовою спільнотою", - написала Оліфер.

Вона додала, що волевиявлення на Донбасі може відбутися лише згідно з Мінськими угодами - за українським законодавством, за участю українських політичних партій та ЗМІ, з дотриманням стандартів ОБСЄ, за моніторингу БДІПЛ, міжнародних спостерігачів.

"Україна залишається відданою мирному врегулюванню ситуації на Донбасі на основі Мінських домовленостей", - наголосила Оліфер.

Водночас вона констатувала, що сталої тиші на Донбасі немає, гинуть люди, руйнується інфраструктура і житлові будинки, а на території ОРДЛО і надалі перешкоджають роботі СММ ОБСЄ.

У цьому контексті Оліфер поінформувала, що впродовж шкільного перемир’я (29 серпня - 30 вересня 2018) українською стороною зафіксовано 789 обстрілів з боку незаконних збройних формувань ОРДЛО.

"Вогонь вівся переважно з БТР, БМП, СПГ, ПТРК, РПГ, АГС, використовувалися стрілецька зброя та снайпер. 80 разів використано зброю, заборонену Мінськими домовленостями - це артилерія калібром 152 мм, 120 мм та 80 мм міномети. З боку НЗФ ОРДЛО мали місце 8 обстрілів населених пунктів - Красногорівки, Водяного, Широкиного, Північного, Південного, Новолуганського, двічі за цей період стріляли по Майорську", - зазначила Оліфер.

Вона також повідомила, що представник України у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі екс-президент України Леонід Кучма на засіданні 2 жовтня попрощався з колегами по переговорному процесу в Мінську.

"На завершення сьогоднішньої роботи в Мінську Леонід Кучма подякував колегам у Тристоронній контактній групі за спільну роботу. В такий спосіб підбито підсумок його роботи представника України в Тристоронній контактній групі", - написала Оліфер.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.