Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: кількість обстрілів зменшилася, але напруга не спадає

Війна з Росією (АТО) 4157 переглядів

Опубліковано - 12.10.2018 00:31 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: кількість обстрілів зменшилася, але напруга не спадає
Ситуація на фронті: кількість обстрілів зменшилася, але напруга не спадає
Минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил клькість обстрілів дещо зменшилась, проте противник продовжив, у порушення досягнутих домовленостей, застосування важкого озброєння.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього зафіксовано 28 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об’єднаних сил. Випадків застосування артилерії не відмічено, проте, незважаючи на Мінські домовленості та умови перемир’я, окупанти продовжують застосування мінометів 120-го, 82-го калібрів. Загалом відмічено 12 застосувань із загальною витратою 86 мін. Інтенсивність застосування важкого озброєння у порівнянні з минулою добою зменшилась.
Бойові дії велися уздовж усієї лінії зіткнення. При цьому найбільш напруженою була ситуація на Донецькому та Маріупольському напрямках.

На Луганському напрямку ворог не відмовляється від намірів відкинути підрозділи Об’єднаних сил від Бахмутської траси. В районі населених пунктів Кримське та Новотошківське противник вів прицільний вогонь по наших позиціях із мінометів 120-го та 82-го калібрів, озброєння бойових машин піхоти, зенітних установок, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Бойові дії тривали від 15-ої до 19-ої години. Під час вогневого зіткнення один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

На Попаснянському напрямку основні бойові дії розгорталися в районі населених пунктів Золоте-4 та Степове. При цьому найбільш напружена ситуація на цьому напрямку залишається на підступах до нещодавно звільненого хутору Вільний, що на околицях населеного пункту Золоте-4. Так, вчора в цьому районі окупаційні війська відкривали вогонь по наших позиціях з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Ворог також застосував тут протитанкові керовані ракети. В ході бою один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув.

В районі населеного пункту Степове противник застосовував гранатомети та великокаліберні кулемети. Об’єднані сили вживали необхідних заходів з припинення обстрілів з боку окупантів.

На Світлодарському напрямку російські окупаційні війська протягом минулої доби вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу Новолуганського та Травневого з мінометів 120-го та 82-го калібру, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат серед особового складу не допущено.

На Горлівському напрямку з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти обстріляли наші позиції поблизу Зайцевого. Внаслідок обстрілу один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав легке поранення.

На Донецькому напрямку поблизу населених пунктів Троїцьке, Авдіївка, Красногорівка, Новомихайлівка та Старогнатівка окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Найбільш напруженою була ситуація в районі Авдіївки, де бойові дії велися до 23 години. В ході вогневого зіткнення на підступах до цього населеного пункту один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув.

Не менш напруженою ситуація була і поблизу населених пунктів Красногорівка та Новомихайлівка, де окупанти протягом доби застосовували проти підрозділів Об’єднаних сил міномети 120-го та 82-го калібрів, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. В ході ведення бойових дій на цьому напрямку один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав легке поранення.

Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Російські окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Лебединське та Широкине. Поблизу Гнутового та Лебединського ворог застосував міномети 82-го калібру. Також в районі Гнутового відмічена робота ворожих снайперів та розрахунків протитанкових ракетних комплексів.

Протягом минулої доби в ході виконання бойового завдання в результаті підриву на мінно-вибуховому пристрої отримали смертельні поранення двоє військовослужбовців.

Від початку поточної доби противник з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї тричі обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу Гнутового та Широкиного на Маріупольському напрямку.

Упродовж поточної доби, станом від 7-ї до 18-ї години російські окупаційні війська 9 разів порушили режим припинення вогню. При цьому ворог 5 разів застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Противник вів прицільний вогонь з мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районі населених пунктів Луганське, Чермалик, Гнутове, Водяне та Лебединське. Більшість обстрілів припало на Маріупольський напрямок.

Протягом дня вогневий вплив із мінометів калібру 120 мм ворог здійснював на оборонців Луганського, Чермалика та Лебединського, а міномети 82-го калібру застосовував по опорних пунктах поблизу Гнутового. По захисниках Водяного противник відкривав вогонь з озброєння бойових машин піхоти.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Активних дій з боку противника не зафіксовано. Кількість мін та снарядів забороненого озброєння, яке застосував противник у порівнянні з минулою добою, зменшилась до 86.

Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.

За уточненими даними розвідки, минулої доби шістьох окупантів знищено, десять поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями Об’єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 6 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 4 факти незаконного поводження зі зброєю та 16 фактів незаконного обігу наркотичних засобів. Також зафіксовано 48 адміністративних правопорушень.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 21 тисяча осіб та більше 2,5 тисяч транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 45-ти особам.
О 17:55 10 жовтня на КПВВ «Гнутове» на виїзд до тимчасово окупованої території України прибув транспортний засіб під керуванням громадянина України. Під час проведення поглибленого огляду транспортного засобу громадянина прикордонним нарядом спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил без приховування в салоні транспортного засобу виявлено партію одягу. Сума оцінки товару склала 72 000 гривень.

Загальна сума оцінки вилучених товарів з ознаками контрабанди протягом минулої доби – понад сто дванадцять тисяч гривень.

Українською стороною СЦКК здійснено координацію та супроводження виконання аварійно-відновлювальних робіт на шламонакопичувачі 1-ї та 3-ї черги фенольного заводу в Залізному, лініях електропередач свердловин Петрівського водозабору в населеному пункті Артема та на Південно-Донбаському водоводі в Авдіївці.

Забезпечено функціонування Донецької фільтрувальної станції.

Також українська сторона СЦКК повідомляє, що 10 жовтня 2018 року о 9:00 у районі населеного пункту Кам’янка бойовиками збройних формувань Російської Федерації було відкрито вогонь зі стрілецької зброї у бік позицій Збройних Сил України. Під вогонь потрапили представники української сторони СЦКК та СММ ОБСЄ, котрі здійснювали моніторинг безпекової ситуації в районі Донецької фільтрувальної станції під час проведення щоденної зміни персоналу. Бойовики зневажили гарантії безпеки та режиму повної тиші, які надаються сторонами на час проведення даної процедури.

Підрозділами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил протягом минулої доби здійснювалися координація та супроводження працівників ДТЕК для відновлення електромережі в населеному пункті Старомихайлівка.

Забезпечено дотримання режиму припинення вогню в районах проведення ремонтно-відновлювальних робіт на газових системах та заміни обладнання на газорозподільчій станції у Саханці, надземного газопроводу середнього тиску в районі Донецької фільтрувальної станції. Забезпечувалося дотримання режиму припинення вогню також під час гуманітарних розмінувань в районі населених пунктів Кодема та Зелений Гай.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Слава Україні!




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.