Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Путін погрожує Європі

Імперія «Совок» 3958 переглядів

Опубліковано - 25.10.2018 09:39 | Всі новини | Версія для друку

Путін погрожує Європі
Путін погрожує Європі
Президент Росії Владімір Путін заявив, що сподівається обговорити тему договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД) з президентом США Дональдом Трампом під час зустрічі в Парижі.

У разі виходу США з договору Путін обіцяє "швидку та ефективну" відповідь.

"Найголовніше питання: якщо Сполучені Штати все ж вийдуть з цього договору, що вони будуть робити з цими ракетами, які знову з’являтимуться. Якщо вони будуть поставлені в Європу, то, природно, ми маємо відповісти дзеркально", - сказав Путін на прес-конференції з прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте в Москві.

За його словами, європейські країни, які погодяться з цим, "мають розуміти, що вони ставлять свою власну територію під загрозу можливого удару".

"Я не розумію, чи потрібно доводити Європу до такого стану високого ступеня небезпеки", - додав російський президент.

За словами Путіна, в разі демонтажу договорів в області обмеження озброєнь "не залишиться нічого, крім гонки озброєнь".

В чому полягає позиція США?

Напередодні Путін зустрівся з радником Трампа з нацбезпеки Джоном Болтоном, після якої було оголошено, що російський та американський лідери зустрінуться 11 листопада в Парижі.

Приїзд Болтона в Москву відбувся після заяви Трампа про плани США вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.

На прес-конференції, що відбулася за підсумками зустрічі Болтона з Путіним, радник американського президента заявив, що Договір РСМД застарів і вихід з нього США не зруйнує глобальну безпеку, як цього не сталося і після ліквідації договору по ПРО.

Відповідаючи на запитання ведучого телеканалу "Росія 1", чи не складеться після виходу США з договору ситуація "де захочемо, там ракети й ставимо", Болтон заявив, що насправді російські ракети вже знаходяться в Європі.

"Загрозою є не вихід США з цього договору, а наявність російських ракет на європейській території", - сказав радник Трампа.

"Я можу сказати, що позиція США полягає в тому, що Росія порушує положення договору. Росія заперечує такі порушення і дотримується такої думки, що США порушують положення договору. Яким чином ми можемо переконати росіян в тому, з чим вони не згодні?" - додав Болтон.

Договір про ракети середньої та малої дальності, підписаний президентом США Рональдом Рейганом та керівником СРСР Михайлом Горбачовим у Вашингтоні 1987 року, став основою для ліквідації сотень тактичних ядерних боєприпасів. Під скорочення потрапили ракети з дальністю ураження від 500 до 1000 км та від 1000 до 5500 кілометрів. До травня 1991 року договір був повністю виконаний.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.