Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У США успішно випробували ракету-перехоплювач

Світ навколо нас 4218 переглядів

Опубліковано - 29.10.2018 10:15 | Всі новини | Версія для друку

У США успішно випробували ракету-перехоплювач
У США успішно випробували ракету-перехоплювач
США вдруге поспіль успішно випробували нову ракету-перехоплювач, призначену для боротьби з бойовими ракетами середнього радіусу дії.

Про це повідомляє Defense News. Тест відбувся в Тихому океані 26 жовтня. В американському військовому відомстві цей результат назвали «ключовим моментом» у розвитку американської протиракетної оборони.

В операції взяв участь ескадрений міноносець John Finn, торік введений до складу ВМС США. Він виявив і перехопив ракету-мішень, пущену з західного узбережжя Гаваїв.

Протиракета SM-3 версії Block IIA розробляється з 2006 року спільними зусиллями США і Японії. Вона покликана замінити попередні модифікації SM-3. Новинка має більший кінетичний перехоплювач, нову сенсорну апаратуру, високі можливості з дискримінації помилкових цілей, а також збільшену дальність і швидкість ураження. Вона знищує мішень не в результаті підриву, а шляхом фізичного зіткнення з нею. Швидкість польоту протиракети становить 4,5 кілометра на секунду, гранична дальність ураження – 2700 кілометрів.

Протиракета буде встановлена як на морські, так і на наземні платформи ПРО Aegis Ashore, у тому числі на території Румунії, Польщі, а також Японії, яка стурбована ракетно-ядерною програмою КНДР.

Успішний тест протиракети відбувся через кілька днів після заяви президента Дональда Трампа про те, що США виходять із Договору про ракети середнього і меншого радіусу дії. Ця угода була укладена в 1987 році між США та СРСР. Документ забороняв сторонам мати і розробляти ракети наземного базування з дальністю польоту від 500 до 5,5 тисячі кілометрів. Вашингтон звинуватив Москву в порушенні цієї угоди і оголосив про плани розробити системи, покликані стати симетричною відповіддю на ракетні розробки, які, імовірно, веде Росія.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.