Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У День єдності навіть серед націоналістів її не спостерігалося

Імперія «Совок» 3983 перегляди

Опубліковано - 5.11.2018 09:35 | Всі новини | Версія для друку

У День єдності навіть серед націоналістів її не спостерігалося
У День єдності навіть серед націоналістів її не спостерігалося
У Росії в день свята Дня народної єдності 4 листопада в кількох містах відбулися традиційні «російські марші» націоналістів, кількох учасників чи організаторів затримали.

Деякі з цих маршів були узгоджені з владою, інші ні.

Зокрема, у столиці Москві узгоджених маршів на околицях міста відбулося два; в кожному взяло участь лише близько сотні осіб. Один марш провели російські націоналістичні угруповання, що опозиційні до Кремля і, зокрема, не підтримують його політики щодо України, інший – російські монархісти, що виступали «проти ліберастів, кремлян і бендерівців».

Марші в кількох інших містах Росії, зокрема в Санкт-Петербурзі чи Єкатеринбурзі, зібрали ще менше учасників.

Свято Дня народної єдності було запроваджене в Росії 2005 року, щоб підтримати ідеї російського патріотизму і контролю Кремля над великою й різноманітною країною. Але цей день стали використовувати крайні націоналістичні російські сили, що виступають проти Кремля. У Москві останніми роками їм забороняють марші в центрі міста. За словами оглядачів, щороку кількість учасників таких заходів меншає.

Свято запровадили на заміну дневі роковин «Великої жовтневої соціалістичної революції» 7 листопада, що був державним святом в СРСР, а потім і в Росії; з 1996-го його перейменували на «День злагоди і примирення». Нове свято, що мало зберегти традиційний неробочий день на початку листопада, прив’язали до дати в 1612 році, коли «народне ополчення під проводом Кузьми Мініна і Дмитра Пожарського … звільнило Москву від польських інтервентів». При цьому, запроваджуючи нове свято, російські законодавці не впоралися з перерахунком чинного на час тих подій юліанського календаря в сучасний григоріанський: 22 жовтня, коли стався той штурм, відповідає сучасному 1 листопада – різниця між календарями в 17-му столітті становила 10 днів, а не 13, як нині.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.