Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля. Сущенка етапували у коцтабір для опальних силовиків

Імперія «Совок» 4117 переглядів

Опубліковано - 28.11.2018 19:57 | Всі новини | Версія для друку

Політв’язні Кремля. Сущенка етапували у коцтабір для опальних силовиків
Політв’язні Кремля. Сущенка етапували у коцтабір для опальних силовиків
Незаконно засуджений у РФ журналіст Укрінформу Роман Сущенко відбуває покарання в колонії суворого режиму для засуджених правоохоронців (так званій червоній колонії) в Кіровській області.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив громадський захисник журналіста Марк Фейгін.

"Виправна колонія номер 11 (ВК-11) знаходиться в селищі Утробино, це практично місто Кірово-Чепецьк, у Кіровській області, трохи більш як за 50 км від Кірова - обласного центру. Колонія сувора, порядки суворі, її називають "червона" або "ментівська", як у нас говорять. Це означає, що там сидять колишні співробітники правоохоронних органів", - розповів він.

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада Сущенко вперше після етапування до колонії відвідав його адвокат, з яким їздив і громадський захисник журналіста.

За словами Фейгіна, конфіденційна зустріч українця з його адвокатом тривала 2,5 години. Самого Фейгіна керівництво колонії до журналіста не пустило. Він зазначив, що начальник ВК-11 не знав, що робити з допуском і вважав за краще почекати розпорядження ФСВП. Наступна зустріч із Сущенком планується на грудень.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред’явили звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув’язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували у ФКУ ВК-11 УФСВП Росії по Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.