Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В ЄС готуються протидіяти російському втручанню у вибори

Світ навколо нас 4404 перегляди

Опубліковано - 5.12.2018 16:17 | Всі новини | Версія для друку

В ЄС готуються протидіяти російському втручанню у вибори
В ЄС готуються протидіяти російському втручанню у вибори
Для захисту виборів до Європарламенту у 2019 році від можливого втручання Єврокомісія представила план протидії дезінформації. У Брюсселі остерігаються в першу чергу кампаній поширення фейків з боку Росії.

В Євросоюзі хочуть посилити боротьбу з фейковими новинами. Для цього Єврокомісія розробила план заходів з протидії дезінформації. Його представили у Брюсселі у середу, 5 грудня, одразу чотири єврокомісари. Серед них - і віце-президент Єврокомісії з єдиного цифрового ринку Андрус Ансіп, повідомляє кореспондент DW.

Основна причина публікації плану зараз - бажання захистити від спроб втручання вибори до Європарламенту в травні 2019 року та низку виборів у країнах ЄС у 2020 році.

"Ми повинні бути єдиними, а також об’єднати наші зусилля для захисту нашої демократії проти дезінформації. Ми бачили спроби втручання у вибори та референдуми, і докази вказують на Росію як основне джерело цих кампаній", - заявив Ансіп.

Що передбачає план дій

Для протидії політиці РФ з поширення фейків Євросоюз у 2015 році створив робочу групу зі стратегічних комунікацій. Згодом лунали нарікання, що вона не отримує належного фінансування і не має достатнього персоналу. Представлений зараз план передбачає збільшення бюджету зовнішньополітичного відомства ЄС на стратегічні комунікації з 1,9 мільйона євро цього року до п’яти мільйонів євро наступного року. Упродовж двох років персонал, який займається протидією дезінформації, планують збільшити на 50-55 осіб. Для порівняння, зараз у робочій групі "Схід" на умовах повної зайнятості працюють 14 людей.

На додачу до цього, у березні 2019 року повинна запрацювати система швидкого сповіщення про дезінформацію. Вона дозволить державам-членам ЄС швидко отримувати інформацію про початок кампанії з дезінформації, а також координувати дії у відповідь. Система зосередиться виключно на "скоординованих спробах іноземних гравців маніпулювати вільними та відкритими дебатами".

Навесні цього року Єврокомісія вже представила низку заходів для протидії фейкам. Тоді Брюссель обрав шлях пошуку добровільної співпраці цифрових компаній. І у жовтні Google, Facebook, Twitter і Mozilla підписали кодекс поведінки. У нинішньому плані дій Єврокомісія очікує від онлайн-платформ виконання своїх зобов’язань. Йдеться, зокрема, про забезпечення транспарентності політичної реклами, закриття фейкових акаунтів і маркування повідомлень, які поширюють боти. Починаючи з січня, цифрові компанії повинні будуть публікувати звіти про виконання своїх зобов’язань щомісяця.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.