Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті поступово загострюється

Війна з Росією (АТО) 4280 переглядів

Опубліковано - 5.12.2018 20:38 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті поступово загострюється
Ситуація на фронті поступово загострюється
4 грудня ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил мала ознаки до загострення, всупереч умовам Мінських угод, ворог знову вдався до застосування важких озброєнь.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього, зафіксовано 24 випадки ведення прицільного вогню по підрозділах Об’єднаних сил. Зокрема, зафіксовано і 7 застосувань мінометів із загальною витратою 36 мін. Найбільш напруженою була ситуація на Попаснянському та Донецькому напрямках.

На Луганському напрямку, біля Кримського, противник вів прицільний вогонь по наших позиціях із мінометів калібру 82 мм. Ситуація у цьому районі утримується під контролем українських підрозділів. Втрат немає.

Минула доба відзначалася спробами російсько-окупаційних військ відновити бойові дії у районі населеного пункту Новозванівка. Спочатку опорні пункти тут обстрілював снайпер, а потім окупанти відкривали прицільний вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Окрім того, біля Троїцького, зафіксовано ворожий обстріл з озброєння БМП-1.

Підрозділи Об’єднаних сил вживають заходів щодо недопущення ескалації конфлікту в цьому районі, разом з тим, з метою збереження життя та здоров’я військовослужбовців і цивільного населення, діяли адекватно ситуації. На жаль, у ході бойових дій, на Попаснянському напрямку загинув військовослужбовець Збройних Сил України.

На Світлодарському напрямку, російські окупаційні війська, з мінометів 120-го та 82-го калібру, гранатометів і великокаліберних кулеметів, обстріляли позиції наших оборонців в районі населеного пункту Луганське. Тут, у ході бою, поранено одного українського військового.

На Донецькому напрямку бойові дії тривали на підступах до восьми населених пунктів у смузі нашої оборони від Авдіївки до Старогнатівки. Ворожий обстріл з мінометів калібру 82 мм зафіксовано неподалік Пісків, а протитанкові керовані ракети російські окупанти застосували біля Красногорівки. В усіх інших випадках вогонь вівся зі стрілецької зброї, гранатометів та кулеметів великого калібру. Підрозділи, що обороняються, вживали заходів щодо припинення ворожої вогневої активності. Під час бою, у районі Авдіївки, поранення зазнав один військовослужбовець Об’єднаних сил.

Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Російські окупаційні війська з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції наших військ Широкиного та Водяного. У ході бойових дій, на Приазов’ї, легке поранення отримав один український військовослужбовець.

Загалом, ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Російсько-окупаційні війська здійснюють спроби до загострення майже по всій лінії зіткнення. Основні вогневі зусилля ворог зосередив на Попаснянському та Донецькому напрямках. Стабільно напружена, але повністю контрольована ситуація зберігається на Приазов’ї.

Від початку цієї доби ворог обстріляв наші оборонні укріплення на підступах до Тарамчука. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат не допущено.

Сьогодні, 5 грудня, станом на 18.00, російські окупаційні війська 8 разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано 4 випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Вдень, ворог тричі відкривав прицільний вогонь з мінометів калібру 82 мм, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил в районі хутора Вільного. Тут же, двічі, окупанти застосували протитанкові керовані ракети.

Опорні пункти наших військ поблизу Опитного піддалися вогневому впливу з мінометів 120-го калібру, а оборонні укріплення біля Красногорівки – з великокаліберних кулеметів.

Окрім того, збройні формування Російської Федерації, з гранатометів та стрілецької зброї, вели обстріли на підступах до Тарамчука, Новомихайлівки і Гнутового.

Внаслідок бойових дій поранення отримав один військовослужбовець Об’єднаних сил.

За уточненими даними розвідки, 4 грудня, двох російських окупантів було знищено, ще п’ять загарбників - отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об’єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 9 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 38 адміністративних правопорушень.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:
- 11 крадіжок;
- 3 факти незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами;
- 7 фактів незаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 597 адміністративних правопорушень. Також виявлено 288 адміністративних правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено по дві тротилові шашки вагою 75 та 200 грамів, 252 набої калібру 5,45, 22 грами канабісу, 1 кущ рослини коноплі та 14 грамів амфетміну.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та з неї прослідувало понад 31 тисячу осіб та майже 4 тисячі транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 23-м особам. Окрім того, в КПВВ, виконано 66 доручень уповноважених державних органів. Також, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 70 тисяч гривень.

Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом 4 грудня, здійснено супроводження та координацію виконання ремонтних робіт на водогоні міста Попасна. Окрім того, забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і зворотно та продовжувалися відновлювальні роботи на лініях електропередачі свердловин Петрівського водозабору, що на Луганщині. Також, організовувалася рекогносцировка району проведення робіт та визначалися місця закладення підземного силового електричного кабелю в районі Золотого-4. У Мар’їнці продовжувалися ремонтно-відновлювальні роботи на дахах житлових будинків мешканців, що були пошкоджені внаслідок обстрілу російських окупантів.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.

Слава Україні!




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.