Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля. Міжнародний Червоний Хрест не може потрапити до полонених українських моряків

Імперія «Совок» 3869 переглядів

Опубліковано - 10.12.2018 16:58 | Всі новини | Версія для друку

Політв’язні Кремля. Міжнародний Червоний Хрест не може потрапити до полонених українських моряків
Політв’язні Кремля. Міжнародний Червоний Хрест не може потрапити до полонених українських моряків
Питання забезпечення доступу до українських військовополонених моряків, що утримуються в Росії, обговорили віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко та керівник місії Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Алан Ешліманн.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"10 грудня віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко зустрівся з главою місії Міжнародного комітету Червоного хреста в Україні Аланом Ешліманном. У ході зустрічі сторони обговорили питання, пов’язані із забезпеченням доступу до українських військовополонених моряків, захоплених 25 листопада в результаті російської агресії проти кораблів ВМС України в акваторії Керченської протоки", - зазначається в повідомленні.

Ешліманн наголосив, що МКЧХ вживає усіх можливих заходів для отримання доступу й надання допомоги українським військовим морякам.

Розенко та Ешліманн також обговорили питання співпраці України та МКЧХ у контексті вирішення долі усіх громадян України, що перебувають у місцях позбавлення волі на території РФ та ОРДЛО, посилення взаємодії щодо пошуку осіб, зниклих безвісти тощо.

Як повідомлялося раніше, 25 листопада російські кораблі біля берегів Криму таранили, обстріляли і захопили три кораблі ВМС України - катери «Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу», що прямували з Одеси в Маріуполь, а також їхні екіпажі. Всього в полон потрапили 24 українці, шестеро з них були поранені.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків. Їм інкримінують ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконний перетин кордону). Зараз українські моряки знаходяться в московських СІЗО.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.