Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: росіяни активізувалися на двох напрямках

Війна з Росією (АТО) 3717 переглядів

Опубліковано - 10.12.2018 19:50 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: росіяни активізувалися на двох напрямках
Ситуація на фронті: росіяни активізувалися на двох напрямках
Минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил найбільша напруженість відзначається на Луганському та Донецькому напрямках. В ході обстрілів, російські окупаційні війська 3 рази застосували заборонене Мінськими угодами озброєння.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Всього, 9 грудня, окупанти 14 разів порушили режим припинення вогню, зокрема й із застосуванням мінометів 82-го калібру, з загальною витратою 19 мін.

На Луганському напрямку, загарбники двічі відкривали прицільний вогонь з мінометів калібру 82 мм по позиціях наших військ в районі Станиці Луганської та хутора Вільного – на Попаснянському нарямку. Об’єднані сили вживали заходів щодо недопущення загострення ситуації та готові до більш активних дій. Серед українських військових поранень зазнав один військовослужбовець.

Знову відмічається намагання окупантів відновити напруження на Донецькому напрямку. По позиціях наших військових, в районі населених пунктів Авдіївка, Тамарчук, Красногорівка, шахта Бутівка противник відкривав вогонь зі великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Підрозділи, що обороняються, вжили необхідних заходів для припинення ворожих обстрілів. Втрат немає.

На Маріупольському напрямку, загарбники провели п’ять обстрілів. З гранатометів російські окупанти провокували наших воїнів на підступах до Лебединського, Гнутового, Павлополя, а з кулеметів великого калібру – неподалік Водяного.

Об’єднані сили дотримуються взятих зобов’язань і виконують бойові завдання у суворій відповідності до чинного законодавства та норм міжнародного гуманітарного права. Проте, для захисту життя і здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення й надалі будуть вживати рішучих заходів.

Упродовж поточної доби, станом на 18.00, російські окупаційні війська 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник продовжує застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Зокрема, ворог двічі відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм по позиціях Об’єднаних сил неподалік Новоолександрівки на Попаснянському напрямку.

З мінометів калібру 82 мм ворог здійснив обстріл позицій Об’єднаних сил в районі хутора Вільний на Попаснянському напрямку, Зайцевого, на Горлівському напрямку та шахти Бутівка на Донецькому напрямку.

Також російські окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по населених пунктах Новозванівка на Попаснянському напрямку, Березове на Донецькому напрямку та Чермалик на Маріупольському напрямку.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил протягом поточної доби немає.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою.

За уточненими даними розвідки, 9 грудня, двох окупантів знищено, а ще чотири особи зі складу збройних формувань Російської Федерації отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань ООС залишається контрольованою.

Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об’єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 6-х осіб, причетних до незаконних збройних формувань та виявлено 44 адміністративних правопорушення.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:
- 1 грабіж;
- 3 крадіжки;
- 1 факт незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами;
- 2 факти незаконного обігу наркотичних засобів.

Під час забезпечення публічного порядку припинено 319 адміністративних правопорушень. Також, виявлено 236 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено
1 постріл до РПГ-7, 50 грамм канабісу, 1 грамм амфетаміну.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у штатному режимі.

За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та з неї, прослідувало майже двадцять дев’ять тисяч осіб та 3833 транспортних засоби. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 22 особам. Окрім того, в КПВВ, виконано 48 доручень уповноважених державних органів. Також, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 35 тисяч гривень.

Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, протягом 9 грудня забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і зворотно.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням.

Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною.

Слава Україні!




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.