Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На окуповану територію налагоджено трансляцію українських радіо і телевізійних каналів

Війна з Росією (АТО) 3146 переглядів

Опубліковано - 14.01.2019 19:07 | Всі новини | Версія для друку

На окуповану територію налагоджено трансляцію українських радіо і телевізійних каналів
На окуповану територію налагоджено трансляцію українських радіо і телевізійних каналів
На сьогодні 19 телеканалів і радіостанцій мовлять у напрямку тимчасово окупованого Донецька з нової вежі, побудованої у місті Гірнику.

Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

“На новій щоглі в Гірнику Донецької області, що збудована заввишки 190 м, триває встановлення обладнання для організації українського теле- і радіомовлення. Наразі з Гірника у напрямку тимчасово окупованого Донецька транслюються +8 телеканалів у цифрі, +3 телеканали в аналогу, а також мовлять +8 FM-радіостанцій”, - зазначив Костинський.

Посадовець уточнив, що створено новий потужний локальний мультиплекс, завдяки чому розпочата трансляція 8 українських телеканалів у цифровому стандарті DVB-T2: “UA:Перший” (НСТУ), “UA:Донбас” (НСТУ), ICTV, UA|TV, СТБ, “5 канал”, "Прямий", “Донбас (Телеканал Україна)”). При цьому, в Гірнику розпочато також мовлення телеканалів “UA:Перший” “UA:Донбас” і UA|TV в аналоговому стандарті.

Водночас, українське мовлення у донецькому напрямку з вежі у Гірнику, за словами Костинського, зараз уже представлене радіостанціями Армія FM, “UA:Українське радіо”, “UA:Радіо Промінь”, “UA:Радіо Культура”, “Радіо НВ”, “Країна ФМ”, “Громадське радіо” та “Вільне радіо”.

“Наразі готується обладнання для запуску мовлення нових українських радіостанцій, відповідно до виданих Національною радою дозволів на тимчасове мовлення”, - додав член Нацради.

Нову вежу у місті Гірнику Донецької області почали зводити у серпні 2018 року. Оператором телекомунікацій, який забезпечує організацію мовлення, виступає компанія ТОВ “Телемережі України”.

“Щогла в Гірнику стала 4-м телекомунікаційним об’єктом, які були побудовані в Донецькій, Луганській і Херсонській областях, з метою розвитку українського телерадіомовлення на межі з тимчасово окупованими територіями”, - пояснив Костинський.

Він нагадав, що розвиток українського телерадіомовлення в Донецькій, Луганській і Херсонській областях (на межі з Кримом) відбувається в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.