Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Москва затягує газові переговори

Газоват 4665 переглядів

Опубліковано - 21.01.2019 16:11 | Всі новини | Версія для друку

Москва затягує газові переговори
Москва затягує газові переговори
Неконструктивна позиція Росії, яка уникає початку переговорів експертного рівня щодо укладення контрактів на транзит газу через територію України, не призведе до повторення подій 2009 року.

Про це сказав директор виконавчий групи «Нафтогаз» Юрій Вітренко, відповідаючи на запитання Укрінформу щодо наслідків неукладення контракту на транзит російського газу територією України до кінця 2019 року, коли внаслідок зриву транзиту газу замерзало пів-Європи. Європа й Україна зробили висновки з тих подій, заявляє Вітренко.

«Ми зараз не бачимо суттєвих ризиків для безпеки постачань газу. На відміну від ситуації у 2009 році, газ в Україні буде. Але проблема, по-перше, економічна, адже не буде доходів від транзиту, а це приблизно 3 мільярди доларів на рік, що становить близько 4% українського ВВП. Ми подивимося, як Європа поставиться до ситуації, коли не буде газ заходити з території України, і як це буде впливати на безпеку постачань в усьому регіоні», - сказав представник Нафтогазу.

Він однозначно заявив – якщо відповідні контракти не будуть підписані, російський газ територією України постачатися не буде. Україні буде складно в цій ситуації з цим російським газом щось зробити, адже система постачання є складною, і оператори ГТС мають розуміти, куди який газ постачати і в якому обсязі. Крім того, російський газ, який заходить в Україну, як і будь-який інший товар, має пройти процедуру розмитнення, що також потребує наявності контрактів.

Відповідаючи на уточнювальне запитання Укрінформу, чи зможуть європейські споживачі за відсутності контракту закупати російський газ безпосередньо на східному кордоні України, Вітренко зауважив, що розглядає це як «найкращий варіант».

«Це був би найкращий варіант для України, над ним ми працюємо вже п’ять років. Проблема в тому, що Газпром відмовляється змінювати точки передачі газу... Навіть якщо європейська компанія захоче купувати цей газ на кордоні України, і навіть якщо Газпром захоче таким чином цей газ продавати, все одно має бути контракт між Газпромом, як оператором ГТС, і оператором української ГТС, для того, щоб вони узгоджували режими, тиски, щоб ця система працювала в принципі», - зауважив Вітренко.

Він нагадав, що європейські правила, які прийняла Україна у газовій сфері, саме й передбачають розділення процесів закупівлі газу та співпрацю між операторами ГТС.

Як повідомлялося, на 21 січня призначено другий раунд тристоронніх переговорів між ЄС, Україною і Росією про довгостроковий транзит газу. В Європейській комісії заявили, що зустріч базуватиметься на прогресі, досягнутому під час попередніх раундів політичних та експертних переговорів.

Нинішній контракт між українським Нафтогазом та російським Газпромом щодо транзиту газу діє до кінця 2019 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.