Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. У ФРН фіксують більше кібератак на критичну інфраструктуру

Світ навколо нас 3123 перегляди

Опубліковано - 17.02.2019 15:21 | Всі новини | Версія для друку

Кібервійна. У ФРН фіксують більше кібератак на критичну інфраструктуру
Кібервійна. У ФРН фіксують більше кібератак на критичну інфраструктуру
Німецькі спецслужби повідомляють про значне збільшення кількості кібератак на критичну інфраструктуру ФРН у 2018 році.

За даними німецьких спецслужб, у країні істотно зросли кількість і масштаб хакерських атак на життєво важливі інфраструктурні об’єкти. Про це в неділю, 17 лютого, повідомило видання Welt am Sonntag з посиланням на неопубліковану статистику Федерального відомства з безпеки в сфері інформаційних технологій (BSI). Основна мета зловмисників - саботаж: перешкоджання забезпеченню населення водою та електрикою, пошкодження комунікаційних систем тощо.

У другій половині 2018 року BSI стало відомо про 157 хакерських атак на системи критичної інфраструктури. З них 19 стосувалися електричних мереж. Це істотне зростання, якщо порівнювати з попередніми дванадцятьма місяцями: тоді відомство зафіксувало 145 кібератак такого характеру, роком раніше - 34. При цьому експерти підкреслюють, що насправді ця кількість ще більша, оскільки провайдери часто не розголошують інформацію про хакерські злами чи спроби зламу, побоюючись зіпсувати собі імідж.

У Німеччині до об’єктів критичної інфраструктури зараховують організації та установи в сферах енергетики, інформації та телекомунікації, транспорту, медицини, водопостачання, харчування, фінансів і страхування, державного та місцевого управління, ЗМІ та культури. Уряд ФРН має намір створити Агентство кібербезпеки для посилення захисту від інтернет-атак. Штаб-квартира установи буде розташована в регіоні Лейпциг-Галле.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.