Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Марчук розповів як відбуваються переговори у Мінську

Війна з Росією (АТО) 3021 перегляд

Опубліковано - 19.02.2019 17:39 | Всі новини | Версія для друку

Марчук розповів як відбуваються переговори у Мінську
Марчук розповів як відбуваються переговори у Мінську
Представник України у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук розповів, що переговори у Мінську з представником РФ Борісом Гризловим відбуваються у досить відвертому форматі.

Про це Марчук сказав під час засідання парламенту у зв’язку з п’ятою річницею з початку збройної агресії Російської Федерації проти України.

"Коли зараз, проводячи переговори в Мінську... А вони, до речі, починаються за участю представника України, представника Росії та тільки модератора ОБСЄ - більш нікого немає. І саме там говориться відверто, оскільки і я, і пан Гризлов давно знаємо один одного, ми говоримо дуже відверто і говоримо таке, що може не подобатися заздалегідь. А потім, коли вичерпується на такому рівні переговорний процес, за потребам ми запрошуємо представників ОРДО-ОРЛО. Тобто, щоб було зрозуміло, що Тристороння контактна група - це переговори у форматі "Україна — Росія - ОБСЄ", а ОРДЛО запрошується, якщо є проблема. А далі там уже йде великий стіл переговорів. Коли приводиш приклади (невиконання домовленостей — ред.), які записані та підписані російською стороною, а їх - біля десятка, то представник РФ відповідає, що мовляв, така склалася ситуація", - розповів Марчук.

Водночас він нагадав, що в 2014 році міжнародна коаліція, "яку з великим трудом вдалося створити і Президенту, і українському зовнішньому відомству", доклала дуже багато зусиль, щоб зупинити російську агресію.

"І ми добре пам’ятаємо, коли в тому ж 2014 році завдяки цим зусиллям були зупинені активні бойові дії наступального характеру і була встановлена, як її називають, контактна лінія, а я її називаю де-факто лінія фронту, довжиною 426 км. Але ми дуже добре пам’ятаємо і будемо пам’ятати, що рівно через чотири місяці Росія, яка підписала в 2014 році три документи в Мінську, порушила їх усі і почала активні наступальні дії, зайняла Дебальцеве і фактично зайняла 1642 кв. км української території та важливий залізничний пункт "Дебальцеве", - зазначив представник України в ТКГ.

Разом з тим він підкреслив, що крім потужних Збройних сил, важливою зброєю у боротьбі з РФ для України залишається єдність суспільства.

"Найголовніша зброя у війні з Росією, окрім безумовно, Збройних сил, - єдність нашого українського суспільства. У Мінську допомагає те, що ти знаєш, що той, хто проти тебе розуміє, що в тебе за плечима могутні Збройні сили та консолідована українська нація. В найголовніше - нам допомагає те, що ми стовідсотково переконані, що Україна переможе", - додав Марчук.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.