Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Місія ОБСЄ твердить, що помітила російський літак над Донбасом

Війна з Росією (АТО) 3023 перегляди

Опубліковано - 19.02.2019 18:50 | Всі новини | Версія для друку

Російський стратегічний бомбардувальник Ту-95
Російський стратегічний бомбардувальник Ту-95
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ 15 лютого заявила, що помітила над непідконтрольною Києву територією Донбасу російський стратегічний бомбардувальник.

Про це повідомляється у звіті місії, оприлюдненому 18 лютого.

Літак начебто пролітав поблизу Донецька в кількох напрямках. Представники місії кажуть, що це, ймовірно, був Ту-95 або Ту-142.

Як повідомили BBC News Україна у прес-центрі Операції об’єднаних сил, українська сторона наразі не має такої інформації від розвідки.

Поява бомбардувальника у тому регіоні може бути пов’язана з початком військових навчань у Південному військовому окрузі Російської Федерації, що межує з територією України, вважають в прес-центрі ООС.

Там кажуть, що російські літаки з’являлися над територією Донбасу в 2014 році, але останнім часом їх не помічали.

"15 лютого о 10.00, перебуваючи на південно-західній околиці н. п. Старобешеве (непідконтрольний уряду, 32 км на південний схід від Донецька), патруль СММ зафіксував літаючий об’єкт, на південний схід від своєї позиції, що пролітав з південного заходу на північний схід", - зазначено у звіті ОБСЄ.

За допомогою оптичних засобів спостереження команда СММ визначила, що це був літак з чотирма турбогвинтовими двигунами та стріловидним крилом, ймовірно Ту-95 чи Ту-142, йдеться у звіті.

Того ж дня з 10:50 до 11:10 спостерігачі бачили неподалік від села Любівка на Донеччині той самий або подібний літак, який пролітав з півночі на південь і у зворотному напрямку.

Командування Повітряних сил ЗСУ не підтвердило інформацію про літак над районом проведення ООС.

"Перевіривши вище вказану інформацію повідомляємо, що вона не відповідає дійсності", - зазначили у відомстві.

Там додали, що готові швидко та вчасно реагувати на будь-яку агресію з повітря.

Як повідомляло раніше Міністерство оборони РФ, у навчаннях, які зараз тривають в Південному військовому окрузі, беруть участь 7 тисяч військових і близько 2 тис. одиниць військової техніки, зокрема і понад 50 літаків та гелікоптерів.

Літак Ту-95 - стратегічний бомбардувальник-ракетоносець, розроблений і прийнятий на озброєння в Радянському Союзі у 1950-х роках.

Цей літак може перевозити великий вантаж бомб та ракет на великі відстані.

Ту-95 перебуває на озброєнні в Російської Федерації як носій крилатих ракет, в тому числі найновіших X-101, що мають дальність 5500 км.

Ту-142 є модернізованою версією літака Ту-95, використовується ВМФ Російської Федерації для дальньої візуальної або радіотехнічної розвідки.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.