Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хімічна зброя масового знищення заборонена чи ні?

Політика 4307 переглядів

Опубліковано - 27.02.2019 13:14 | Всі новини | Версія для друку

Хімічна зброя масового знищення заборонена чи ні?
Хімічна зброя масового знищення заборонена чи ні?
Росія 26 лютого звинуватила Захід у «лицемірстві» через блокування списку забороненої хімічної зброї через відмову включити до переліку речовини, які Москва називає подібними до нервово-паралітичної речовини «Новачок».

Організація за заборону хімічної зброї (ОЗХЗ) в січні погодилася заборонити «Новачок», який був використаний у спробі вбити російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочку в англійському місті Солсбері. Західні країни заявляють, що за здійсненим у березні 2018 року нападом стоїть Росія.

Москва цього тижня хотіла додати ще 14 хімічних речовин, які, на її думку, також повинні бути класифіковані як частина родини «Новачок». Росія стверджує, що з такими речовинами західні країни також експериментували.

20 країн, у тому числі Сполучені Штати, Велика Британія і Канада, відхилили пропозицію Росії, заявивши, що хімічні речовини з московського списку не досягають «порогів токсичності», які вимагають включення до списку заборонених речовин.

Посол Росії в Гаазі Олександр Шульгін заявив 26 лютого, що Захід блокує пропозиції Москви тому, що «вони самі експериментують з цими речовинами».

Британська влада офіційно звинуватила Росію в причетності до отруєння Скрипалів нервово-паралітичною речовиною «Новачок». Батько і дочка вижили після замаху, але громадянка Британії Дон Стерджесс, яка також контактувала з речовиною, померла.

Названі імена кількох підозрюваних – це ймовірні агенти російської військової розвідки..
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.