Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: активність російської артилерії дещо зросла

Війна з Росією (АТО) 3392 перегляди

Опубліковано - 28.02.2019 22:18 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: активність російської артилерії дещо зросла
Ситуація на фронті: активність російської артилерії дещо зросла
Порівняно з попередньою добою, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил 27 лютого суттєво не змінилася.

Про це поідомив прес-центр штабу ООС.

Російські окупанти 11 разів обстріляли позиції наших військ, при цьому 6 разів противник застосував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, витративши 44 снаряди та міни калібрів 122, 120 та 82 мм.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог п’ять разів обстріляв позиції Об’єднаних сил:

у районі населеного пункту ВОДЯНЕ, з території тимчасово окупованого сіл УЖІВКА, ПІКУЗИ та АЗОВ – з мінометів калібру 120 мм та тричі з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;

біля населеного пункту ЧЕРМАЛИК, з тимчасово окупованого села НАБЕРЕЖНЕ – з мінометів калібру 82 мм та протитанкових ракетних комплексів;

поблизу села ГНУТОВЕ, з тимчасово окупованого населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – зі снайперської зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти шість разів відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил:

у районі села КРИМСЬКЕ, з території тимчасово окупованого населеного пункту ЖОЛОБОК – з артилерійських систем калібру 122 мм та протитанкових ракетних комплексів, і двічі – з території тимчасово окупованих населених пунктів ДОНЕЦЬКИЙ та СЕНТЯНІВКА – з мінометів калібру 82 мм;

поблизу села ЖОВТЕ, з тимчасово окупованого населеного пункту ШИШКОВЕ – з мінометів калібру 82 мм;

у районі населеного пункту СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА, з території тимчасово окупованого селища МИКОЛАЇІВКА – зі стрілецької зброї;

поблизу населеного пункту НОВОЛУГАНСЬКЕ, з тимчасово окупованого селища ДОЛОМІТНЕ – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілів один наш захисник отримав поранення.

Близько першої години ночі противник розпочав обстріл з гранатометів та мінометів калібру 120 мм позицій однієї з бригад, яка захищає Україну на Приазов’ї.

Під прикриттям вогню ворог намагався зайняти вигідне положення. Особовий склад взводного опорного пункту, на якому знаходився старший солдат Сергій ЄПІФАНОВ, своєчасно виявив противника та влучними чергами примусив його відступити. Свою втечу ворог продовжив прикривати вогнем мінометів. В результаті розриву міни отримав поранення старший солдат Сергій ЄПІФАНОВ.
Сергію була надана необхідна медична допомога. Його життю ніщо не загрожує.

За вмілі дії старшого солдата Сергія ЄПІФАНОВА подано до нагороди.

Жоден обстріл з боку противника не залишився для нього безкарним. За даними розвідки, 27 лютого двох окупантів було знищено, ще п’ять – поранено. Також знищено одну одиницю військової техніки противника.

За уточненими даними української сторони СЦКК стало відомо, що 26 лютого, з метою забезпечення мирного населення Донбасу питною водою та проведення ремонтних робіт на водогоні, що знаходиться на західній околиці населеного пункту Золоте-5 (Михайлівка, тимчасово непідконтрольна Уряду України територія), патруль СММ ОБСЄ здійснював моніторинг ситуації в районі вищезазначеного населеного пункту. Роботи здійснювалися робітниками Луганської водопостачальної компанії на відстані приблизно 100 м на північний захід від позиції патруля СММ, яка, в свою чергу, знаходилася на відстані близько 500 м на схід від східного краю ділянки розведення сил і засобів у районі Золотого.

Попри надані гарантії безпеки з боку збройних формувань Російської Федерації, о 12:18 троє членів патруля СММ, які стояли поруч з автомобілями Місії, почули близько п’яти пострілів зі стрілецької зброї, а потім свист куль, що пролетіли приблизно в 10 метрах над їхніми головами. При цьому місце, звідки вівся вогонь, знаходилося орієнтовно за 200 метрів на північний захід від місця розташування патруля СММ.
Після цього спостерігачі почули та побачили, як кулі влучили в кілька дерев за 5-10 метрів від їх місця знаходження. Члени патруля сховалися в автомобілі, а робітники водопостачальної компанії укрилися за трактором. О 12:20 патруль СММ разом із бригадою Луганської водопостачальної компанії залишили район проведення робіт. Російсько-окупаційні війська в черговий раз показали своє справжнє хиже обличчя.

Протягом минулої доби засобами радіоелектронної боротьби зі складу Об’єднаних сил двічі було придушено намагання противника застосувати безпілотні літальні апарати.

Від початку поточної доби противник 10 разів обстріляв позиції наших військ, застосувавши 12 разів озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями, і витративши 111 снарядів та мін калібрів 122, 120 та 82 мм.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог сім разів обстріляв наші опорні пункти:

з мінометів калібрів 120 та 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту ШИРОКИНЕ;

двічі, з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм та великокаліберних кулеметів – поблизу села ЛЕБЕДИНСЬКЕ;

двічі, з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів
калібру 120 мм та автоматичних станкових гранатометів – у районі населеного пункту ВОДЯНЕ;

двічі, з мінометів калібру 82 мм та гранатометів різних систем – поблизу села ГНУТОВЕ.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти тричі обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил:

з мінометів калібру 120 мм – поблизу села ТРОЇЦЬКЕ;
з мінометів калібру 82 мм – у районі населеного пункту ШУМИ;

з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту ХУТІР ВІЛЬНИЙ.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.
Підрозділи, які обстрілював противник, дали відповідь адекватним вогнем зі штатного озброєння. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронні органи у Донецькій та Луганській областях, а також частини та підрозділи усіх силових відомств, які включені до складу сил та засобів Об’єднаних сил, забезпечують законність і правопорядок в регіоні. Згідно з рішенням Командувача, підрозділи правоохоронних органів, які входять до складу Об’єднаних сил і виконують свої службово-бойові завдання на території Донецької та Луганської областей, продовжують фільтраційні заходи, здійснюють контрольно-пропускний режим, забезпечують громадську безпеку. Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил повністю контролюється.

Упродовж минулої доби представниками Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил припинено 787 правопорушень адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено шість громадян, які підозрюються у зв’язках із збройними формуваннями Російської Федерації.

За минулу добу правоохоронцями в районі проведення операції Об’єднаних сил розкрито 14 злочинів, серед яких – два вбивства та три факти незаконного обігу зброї та боєприпасів. Із незаконного обігу вилучено 1080 патронів калібру 5,45 мм, патрони інших калібрів, порох, димові шашки.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду протягом доби працювали у штатному режимі, протягом доби їх перетнуло понад 32 тисячі осіб та майже три з половиною тисячі транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин, відмовлено 26-ти особам.

Протягом минулої доби зареєстровано один факт виявлення товарів із ознаками контрабанди на загальну суму 51 762 гривні.

Українською стороною СЦКК у взаємодії з СММ ОБСЄ організовано безпечне проведення ремонтно-відновлювальних робіт на об’єктах критичної цивільної інфраструктури, котрі забезпечують життєдіяльність регіону. Зокрема, здійснено супроводження та координацію проведення робочої зміни Донецької фільтрувальної станції поблизу міста АВДІЇВКА, організовано безпечне переміщення персоналу та вантажів для забезпечення безперервної роботи насосної станції поблизу населеного пункту ВАСИЛІВКА, організовано огляд та ремонт ЛЕП на Петрівській водозабірній станції біля села АРТЕМА, а також обстеження та ремонт розподільчої мережі в с. МИХАЙЛІВКА та аварійно-відновлювальні роботи на високовольтній лінії електропередач в районі міста МАЙОРСЬК.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено продукти харчування та питну воду мешканцям населених пунктів ТРАВНЕВЕ, СЕМИГІР’Я та ГЛАДОСОВЕ. У населеному пункті МИКОЛАЇВКА передано гуманітарну допомогу місцевому дитячому садочку, а у селищі міського типу ТРЬОХІЗБЕНКА – загальноосвітній школі. В населеному пункті ВАЛУЙКИ проведено заняття з протимінної безпеки.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.