Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Посли ЄС погодили санкції проти Росії через агресію у Керченській протоці

Політика 3419 переглядів

Опубліковано - 6.03.2019 17:05 | Всі новини | Версія для друку

Посли ЄС погодили санкції проти Росії через агресію у Керченській протоці
Посли ЄС погодили санкції проти Росії через агресію у Керченській протоці
Постійні представники держав ЄС дали “зелене світло” персональним санкціям проти РФ за агресію в Керченській протоці. Росія досі не відпустила 24 українських моряків.

Комітет постійних представників Євросоюзу погодив санкції проти Росії через події у Керченській протоці та Чорному морі в листопаді минулого року. Засідання комітету відбулося у середу, 6 березня. Як повідомило DW джерело у дипломатичних колах ЄС, представники держав ЄС дали "зелене світло" персональним санкціям стосовно восьми осіб. Очікується, що формально санкції затвердить Рада ЄС у другій половині наступного тижня.

Нагадаємо, у кінці листопада три українських військових судна спробували пройти Керченською протокою в Азовське море. Росія заблокувала прохід, а коли кораблі почали повертатися в Одесу, атакувала їх і захопила як судна, так і 24 членів екіпажу. Моряків Україна називає військовополоненими, а Росія судить за "незаконний перетин кордону".

У ЄС вимагали звільнити моряків і спершу робили ставку на дипломатію. Проте коли Москва так і не відпустила українців, у Брюсселі вирішити розробити персональні санкції. У лютому держави ЄС досягли політичного консенсусу щодо цих санкцій. Хто конкретно потрапить під них, у Євросоюзі не розкривають, адже персональні санкції передбачають як заборону на в’їзд до ЄС, так і замороження рахунків, якщо такі є на території об’єднання. Речник Євросоюзу лише підтвердив кореспонденту DW, що робота над санкціями триває, але відмовився уточнити, коли їх можуть остаточно ухвалити.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.