Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МЗС РФ, держави-агресора, звинуватив Україну у «руйнуванні традиційних зв’язків між народами Росії і України».

Імперія «Совок» 3135 переглядів

Опубліковано - 12.03.2019 13:01 | Всі новини | Версія для друку

МЗС РФ, держави-агресора, звинуватив Україну у «руйнуванні традиційних зв’язків між народами Росії і України».
МЗС РФ, держави-агресора, звинуватив Україну у «руйнуванні традиційних зв’язків між народами Росії і України».
Міністерство закордонних справ Росії 12 березня надіслало Україні ноту через закінчення дії договору про дружбу, звинувативши українську владу у намаганні «зруйнувати традиційні багатогранні зв’язки між народами Росії і України».

«Закликаємо Україну дотримуватися своїх двосторонніх та міжнародних зобов’язань не на словах, а на ділі. Адже всі антинародні дії майданної влади, яка під прикриттям боротьби з «агресором» порушує основоположні права власних громадян і намагається зруйнувати традиційні багатогранні зв’язки між народами Росії і України, залишать про себе явно не добру пам’ять, а суд історії неминуче винесе їм свій суворий вирок», – йдеться у тексті звернення російських дипломатів, передає Радіо Свобода.

В МЗС Росії заявляють, що Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 31 травня 1997 року припиняє дію з 1 квітня 2019 року з ініціативи української сторони.

«Україна оголосила про це у властивій їй в останні роки манері, звинувативши у всіх бідах Росію», – йдеться у тексті ноти.

В українському МЗС реакції на відповідне звернення Росії наразі немає.

Закон про припинення договору про дружбу з Росією Верховна Рада ухвалила у грудні минулого року. Згідно з документом, Україна припиняє дію договору з 1 квітня 2019 року. Цей документ передбачає відмову від продовження договору, дія якого спливає 31 березня 2019 року.

Договір про дружбу між Україною і Росією був підписаний 1997 року, нині є чинним. Він, серед іншого, передбачає, що сторони «поважають територіальну цілісність одна одної і підтверджують непорушність існуючих між ними кордонів», а також «будують відносини одна з одною на основі принципів взаємної поваги до суверенної рівності, непорушності кордонів, мирного врегулювання спорів, незастосування сили або загрози силою».

Документ був укладений на термін у десять років – у 2008 році його дію було автоматично продовжено. Щоб припинити дію договору, Україна має офіційно сповістити Росію не пізніше ніж за шість місяців до закінчення чергового десятирічного періоду – тобто до жовтня 2018 року. МЗС України зробило це торік у вересні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.