Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міжнародні спостерігачі позитивно оцінили українські вибори

Вибори - 2019 3964 перегляди

Опубліковано - 1.04.2019 18:57 | Всі новини | Версія для друку

Міжнародні спостерігачі позитивно оцінили українські вибори
Міжнародні спостерігачі позитивно оцінили українські вибори
Перший тур виборів президента України 2019 року відбувся вільно і демократично, попри серйозні ризики та окремі порушення. Таких висновків дійшли представники ОБСЄ, НАТО, Європарламенту та ПАРЄ, які спостерігали за перегонами і днем голосування.

Свої попередні висновки вони озвучили на спільному брифінгу. Кожна з організацій звернула увагу на свої деталі.

Представник від Польщі у Парламентській асамблеї НАТО Міхал Щерба повідомив, що його організація півтора десятиліття спостерігає за українськими виборами, а поточна кампанія проходить у значно складніших умовах, ніж попередні.

«Ми спостерігаємо за всіма виборами в Україні з 2004 року. Ці вибори проходять в складній безпековій ситуації: Росія чинить збройну агресію на сході України та незаконно анексувала Крим. І тому мешканці частини Донбасу та Криму (здебільшого) позбавлені змоги голосувати», – сказав він.

Зі свого боку, представник Європарламенту Даріуш Росаті вказав і на позитивні, й на негативні аспекти виборів.

«Вибори відбулися, і відбулися ефективно, попри негативні чинники. Це і поширення фейків, і збройна агресія Росії: тисячі загиблих, сотні тисяч – вимушені переселенці, порушення виборчих прав переселенців. Окремі випадки – застосування адмінресурсу і неналежне використання ЗМІ кандидатами», – зазначив Росаті.

Представник Парламентської асамблеї Ради Європи Март ван де Вен нагадав, що ПАРЄ спостерігає за виборами в Україні з 1994 року, а її делегація цього року складається з 32 представників всіх політичних груп Асамблеї.

«Процес голосування був упорядкованим і добре організованим, виборці здійснювали волевиявлення без обмеження своїх прав. Ми також відзначили присутність помітної кількості так званих технічних кандидатів, які брали участь на користь інших кандидатів, використовуючи медійний час і бюджетні кошти. Це означає, що правила гри не були рівними для всіх, і не покращує віру суспільства в демократичних виборчий процес», – сказав ван де Вен.

Він додав, що делегація ПАРЄ працюватиме і під час голосування на другому турі.

Західні спостерігачі відзначили високий рівень конкуренції на виборах, досить якісну роботу ЦВК та ризики насильства, яких, проте, вдалося уникнути в першому турі.

Остаточні звіти про вибори-2019 ОБСЄ, НАТО, ПАРЄ та Європарламент планують оприлюднити по завершенню перегонів.

Станом на 15:00 1 квітня Центральна виборча комісія опрацювала понад 80% протоколів на виборах президента, які відбулися в Україні 31 березня.

За даними ЦВК, Володимир Зеленський отримує 30,41%, Петро Порошенко – 16,04%, Юлія Тимошенко – 13,24%, Юрій Бойко – 11,55%, Анатолій Гриценко – 7,03%.

Явка на виборах склала близько 62,8%.

Центральна виборча комісія має оголосити остаточні результати виборів до 10 квітня. Другий тур відбудеться 21 квітня.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори - 2019»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.