Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НАТО збільшує присутність у Чорному морі

Політика 3840 переглядів

Опубліковано - 1.04.2019 20:13 | Всі новини | Версія для друку

НАТО збільшує присутність у Чорному морі
НАТО збільшує присутність у Чорному морі
Після агресивних дій РФ у Керченській протоці НАТО збільшить допомогу Україні та Грузії і частіше надсилати свої кораблі до акваторії Чорного моря.

НАТО має намір збільшити зусилля для забезпечення безпеки у Чорному морі після ескалації конфлікту між Україною та Росією у Керченській протоці. Про це у понеділок, 1 квітня, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, анонсуючи нові заходи з "покращення контролю над ситуацією".

За його словами, на зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Вашингтоні, яка відбудеться цього тижня, буде ухвалене рішення посилити інтенсивність навчання української та грузинської берегової охорони та військово-морських сил. Також очікуються подальші відвідування портів Чорного моря кораблями Альянсу, спільні навчання та посилений обмін інформацією.

"Агресивна поведінка Росії занепокоює нас", - заявив Столтенберг, згадуючи події 25 листопада 2018 року, коли російські прикордонники із застосуванням зброї затримали в Чорному морі в районі Керченської протоки українські військові судна, що прямували з Одеси в український порт в Азовському морі.

"Дружній візит" кораблів НАТО до Одеси

Між тим 1 квітня з "дружнім візитом" одеський порт відвідали військові кораблі Канади та Іспанії, що входять до складу військово-морської групи НАТО. Йдеться про фрегати FHH333 "Торонто" Королівських Військово-морських сил Канади і F81 "Санта Марія" ВМС Іспанії, які перебуватимуть в Одесі протягом трьох днів, повідомляють у міністерстві оборони України. Після відвідин Одеси кораблі візьмуть участь у навчаннях спільно з кораблями ВМС України. Метою навчань в акваторії Чорного моря є підвищення сумісності українських кораблів із кораблями НАТО, повідомляють у міністерстві.

Це вже другий захід кораблів НАТО у Чорне море за останній місяць. Наприкінці лютого Одеса приймала американський есмінець Donald Cook, оснащений сучасною системою протиракетної оборони. Одночасно у регіоні перебувала Друга постійна протимінна група НАТО на чолі з німецькою плавбазою Werra. У січні в Чорне море заходив десантний корабель ВМС США Fort McHenry, щоправда без відвідування України. До цього, в грудні минулого року, в Одесі побувало британське розвідувальне судно Echo.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.