Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: російська артилерія сьогодні не працювала

Війна з Росією (АТО) 3377 переглядів

Опубліковано - 16.04.2019 21:57 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: російська артилерія сьогодні не працювала
Ситуація на фронті: російська артилерія сьогодні не працювала
15 квітня в районі проведення операції Об’єднаних сил противник 12 разів порушив режим припинення вогню, при цьому чотири рази відкривав вогонь з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Під час обстрілів збройні формування Російської Федерації застосовували міномети калібрів 120 та 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 11 разів обстріляв позиції наших захисників, з них:

двічі в районі міста АВДІЇВКА, з населеного пункту СПАРТАК – з мінометів калібрів 120 та 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

двічі в районі населеного пункту НОВОСЕЛІВКА ДРУГА, з населених пунктів ЯСИНУВАТА І ВАСИЛІВКА – з мінометів калібру 120 мм;

тричі в районі населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з населених пунктів САХАНКА та УЖІВКА – з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

двічі поблизу населеного пункту ОПИТНЕ, з населеного пункту СПАРТАК – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;

біля населеного пункту ВОДЯНЕ, з району села УЖІВКА – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

поблизу селища НЕВЕЛЬСЬКЕ, з населеного пункту АБАКУМОВА – з великокаліберних кулеметів.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог зі стрілецької зброї обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу селища міського типу СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА. Вогонь вівся з території населеного пункту МИКОЛАЇВКА.

На Маріупольському напрямку відбито напад ДРГ ворога
О 20.00 15 квітня ворог розпочав масований обстріл наших позицій на Маріупольському напрямку.

Під прикриттям вогню розпочала висування ворожа диверсійно-розвідувальна група, яка мала на меті знищити спостережні пости та в подальшому вийти в тил наших підрозділів.

Посилена пильність особового складу та належна організація бойової служби завадила ворогу в здійсненні його намірів.

О 20.39 особовим складом спостережних постів було помічено висування диверсійно-розвідувальної групи противника у складі 12 осіб.

Вогнем із стрілецької зброї просування ворога було припинено.

Зав’язався бій. Спостережні пости були підтримані вогнем зі взводних опорних пунктів засобами вогневого ураження батальйону.

Ворог розпочав відхід, втративши двох бойовиків вбитими та двох пораненими.

Підрозділ, що виконує завдання на спостережних постах, захопив зброю невдах-диверсантів та карту з відміченим в глибині нашої оборони об’єктами, на яких було сплановано диверсії.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Жоден обстріл противника не залишився безкарним. За даними розвідки Об’єднаних сил, в районі проведення операції було знищено шістьох окупантів та ще трьох – поранено.

З метою підвищення ефективності застосування артилерійських систем противник намагався використати безпілотний авіаційний комплекс. Засобами радіоелектронної боротьби Об’єднаних сил намагання противника було припинено.

З початку поточної доби ворог п’ять разів порушив режим припинення вогню, із них чотири рази – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях наших підрозділів мінометів калібрів 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог чотири рази відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил:

з мінометів калібрів 120 та 82 мм та станкових протитанкових гранатометів – двічі в районі населеного пункту ГНУТОВЕ;

з мінометів калібру 120 мм – в районі населеного пункту ТАЛАКІВКА;

з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – в районі населеного пункту МАР’ЇНКА.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти зі стрілецької обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил продовжують стояти на захисті законності в районі проведення операції.

За розпорядженням Командувача об’єднаних сил проводяться фільтраційні заходи, впроваджено посилений контрольно-пропускний режим та організовано несення патрульно-постової служби в населених пунктах.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил виявили та припинили 889 адміністративних правопорушень. Затримано та доставлено до слідчих органів шість осіб, які підозрюються в участі у складі збройних формувань Російської Федерації. Слідчі дії тривають.

В районі проведення операції Об’єднаних сил правоохоронцями розкрито 34 злочини, три з яких пов’язані з незаконним обігом зброї та боєприпасів, вилучено понад 1,3 тисячу набоїв різних калібрів.

Обстановка на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Протягом доби через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали близько 19 тисяч осіб та 2,3 тисяч транспортних засобів, водночас понад 17,5 тисяч осіб та близько 2,4 тисяч транспортних засобів виїхали на тимчасово окуповану територію.

На підставі вимог чинного законодавства України у пропуску через лінію зіткнення відмовлено 19 особам.

На контрольних пунктах в’їзду-виїзду прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об’єднаних сил виявлено та вилучено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на суму понад 620 тисяч гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил надано гуманітарну допомогу малозабезпеченим та багатодітним сім’ям в населених пунктах ЛУГАНСЬКЕ, КОДЕМА, МИКОЛАЇВКА-1, МИКОЛАЇВКА-2, ДАЧА, проведено заняття з протимінної безпеки з учнями навчально-виховного комплексу села МУРАТОВЕ, а також супроводжено представників низки гуманітарних організацій для реалізації соціальних проектів.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи та працюють у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил.

Слава Україні!


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.